Oatly börjar producera havreprodukter i Kina

PUBLICERAD: 26 november 2021
UPPDATERAD: 21 februari

Oatlys produktionsanläggning i Ma’anshan, Kina. Foto: Oatly

Oatly har öppnat sin första produktionsanläggning i Kina, bara några månader efter att företagets första fabrik i Asien öppnade i Singapore i juli.

Oatlys VD Toni Petersson säger i ett pressmeddelande att företaget räknar med att fortsätta växa och öka sin produktionskapacitet genom att bygga upp fabriker närmare konsumenterna:

”Den kinesiska marknaden är en viktig del av Oatlys globala expansion och kineserna spelar en stor roll i skiftet till en mer hållbar och mainstream konsumtion av växtbaserade livsmedel. Vi är övertygade om att den kinesiska marknaden kommer att öka och att vår nya kinesiska fabrik kommer att skynda på övergången till ett mer växtbaserat matsystem som gynnar både människor och planeten. ”

Oatlys produktionsanläggning i Ma’anshan i provinsen Anhui har en beräknad produktionskapacitet på 150 miljoner liter havrebaserade produkter om året.

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Senaste nytt

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker