Ho, ho, ho – julens smaker hos Skånemejerier

PUBLICERAD: 25 november 2021
UPPDATERAD: 21 februari


När pepparkaksfilen börjar dyka upp i skånska butiker – då är julen här! Även om det bara råkar vara november. I år har pepparkaksfilen återigen fått sällskap av förra årets succé Tomtekvarg från Lindahls samt Allerums Högtidsost från Skånemejeriers breda sortiment. Det bäddar onekligen för en GOD jul!

Skånemejeriers Pepparkaksfil har blivit en måste-produkt i matbutikernas julsortiment. Helt enkelt en självklarhet på frukostbordet under den allt längre julsäsongen som nu börjar redan i oktober.

”Pepparkaksfilen är en riktig framgångshistoria i Skånemejeriers sortiment. När den kom till för nästan 20 år sedan var det en rolig chansning för att förnya utbudet. Sedan dess har efterfrågan bara ökat för varje år och 2020 sålde vi totalt över 300 ton pepparkaksfil. Vi kan helt enkelt inte ha en GOD jul utan pepparkaksfilen i sortimentet”, säger Martina Pettersson, Marketing Manager på Skånemejerier.

Redan nu märks samma efterfrågan på förra årets julnyhet, Lindahls Tomtekvarg. Den proteinrika tomtekvargen har en välbekant julsmak av jordgubb och vanilj som de flesta godisälskare känner till. En perfekt kombination av gott och nyttigt som garanterat höjer julstämningen även för den hälsomedvetna.

”Det är en del av Lindahls DNA att erbjuda en bred, innovativ och lite rolig portfölj med överraskande limited editions. Tomtekvargen välkomnades med öppen famn när den lanserades förra året, förhoppningsvis är den här för att stanna”, säger Martina Pettersson.

Samtidigt är julfrukosten inte komplett utan en riktigt god Julost. Till julen äter svenskarna närmare 3000 ton ost till ett värde av nästan 270 miljoner kronor*. Allerum Högtidsost som lanserades för ett år sedan är en helt ny osttyp i kategorin. En lagrad, grynpipig och smakrik säsongsost med unik bakteriekultur – perfekt på julbordet!

För att ge extra julstämning har även Skånemejeriers mjölk, Åsens mjölk och Bravos juice fått en extra julig design. En riktigt god jul önskar vi på Skånemejerier!

* Källa: AC Nielsen Total hårdost MAT v51 och 52 2019, DVH TOT

 

Läs vidare

Lydén Distillery lanserar färdigblandad Dry Martini

Drajja är en färdigblandad Dry Martini på flaska från hantverksdestilleriet Lydén Distillery.
drajja

Froosh lanserar tre smoothies i fruktiga smaker

Froosh lanserar en trio av fruktiga smoothies i större förpackning på 750 ml.
Froosh

Apetit lanserar nyttigare snacks

Apetit utökar sitt sortiment av frysta grönsakssnacks med Buffalo Blomkålsvingar.
Apetit_Buffalo_Cauliflower_Wings

For Real! Foods uppdaterar receptet och får ny delägare

For Real! Foods tar in Food Pharmacy som delägare och uppdaterar receptet på sin vitkålsbaserade pizzabotten.
af7443297a7ec8bb_org

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado