Vegansk prinskorv – säsongsnyhet från VegMe

PUBLICERAD: 22 november 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Ingen behöver avstå från julens favoriter bara för att man vill fira lite mer växtbaserat. Det visar den senaste nyheten från VegMe, en vegansk prinskorv baserad på protein från ärta och solrosfrö.

Till julen tenderar vi att bli mer traditionsbundna, och även de som väljer att äta mer växtbaserat efterfrågar produkter och recept som kan ersätta de klassiska julbordsrätterna.

”Våra produkter kan användas till veganska varianter på allt ifrån julskinka till sillinläggningar. Med VegMe vill vi visa att en växtbaserad kost inte begränsar repertoaren, utan tvärtom tillför både alternativ till de gamla favoriterna och helt nya smakupplevelser”, berättar Anna Janusz som är Product and Brand Manager på BAMA Nordic.

I år satsar VegMe stort på att erbjuda recept och inspiration för ett veganskt julbord. Med klassiska inläggningar utan sill och en senapsgriljerad delikatess som kommer att konkurrera ut många julskinkor. Den nya prinskorven och vegobullarna är andra inslag på julbordet, som dessutom är enkla att bara att värma och ställa fram.

Den nya prinskorven är en säsongsprodukt och finns i butikerna från v. 45 till och med v. 11 2022. Prinskorven har, precis som VegMes övriga korvar, ett tunt skinn av alger som gör den lättare att tillaga och tillför ett fint ”knak” i bettet.

VegMe Prinskorv tillverkas i Sverige och är 100% växtbaserad.

 

Senaste nytt

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Fazer har tidigare presenterat handgjorda kakaofria produkter med mältad råg i stället för kakao. Nu tas steget mot fullskalig fabriksproduktion.
fazer
Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Läs vidare

Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Fazer har tidigare presenterat handgjorda kakaofria produkter med mältad råg i stället för kakao. Nu tas steget mot fullskalig fabriksproduktion.
fazer
Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Potatisen tar steget in i cafévärlden

DUG Foodtech lanserar världens första osötade potatisdryck för kaffe, DUG Unsweetened Barista.
DUG Collection
Potatisen tar steget in i cafévärlden

Världens första chokladfria "chokladcheesecake"

Urban Deli lanserar chokladcheesecake utan choklad, gjord på drav från ölbryggning.
Fakecake_Banner bock 1_4
Världens första chokladfria ”chokladcheesecake”

Barillas premiumpasta Al Bronzo i ny kostym

Barillas bronsvalsade premiumpasta, Al Bronzo, kommer i en ny, större förpackning med en lätt texturerad yta.
Al Bronzo Header Final.001
Barillas premiumpasta Al Bronzo i ny kostym