Första växtbaserade alternativet till gräddfil i Sverige

PUBLICERAD: 16 november 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Planti lanserar nu Sour Dream – ett 100% växtbaserat alternativ till gräddfil som med sin tjocka krämighet och fräscha syrlighet fungerar precis som den traditionella gräddfilen. Sour Dream är en efterlängtad nyhet som gör det enkelt och gott att skifta till mer växtbaserad kost.

Planti Sour Dream används som en traditionell gräddfil och passar såväl till kalla som varma rätter. Perfekt som dipp till chips o grönsaker, kalla såser eller topping till tacos. Sour Dream är en mångsidig produkt som hela familjen kan njuta av i sin vardagsmat.

Sour Dream är gjord på ekologiska sojabönor, är 100% växtbaserad, mjölk-och laktosfri och har en fetthalt på 12%. Rekommenderat pris: 15,40 kr.

”Konsumenterna letar allt mer efter växtbaserade alternativ till sin matlagning. Genom att lansera produkter som är bekanta från tidigare, som en traditionell gräddfil, gör vi det gott och enkelt att skifta till växtbaserade alternativ” säger Nina Dahlberg, Nordic Brand Manager Planti.

Läs vidare

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Premium snacks lanserar varumärket Gårdsnötter

Premium Snacks Nordic utökar sitt sortiment med tre festligare nötmixar under det nya varumärket Gårdsnötter.
Group 26

Nespresso och Oatly lanserar kaffekapsel för havredryck

Kaffekapseln Oatly Barista Edition Coffee är framtagen för att matchas med Oatlys havredryck iKaffe.
P_4685_KV2_NESPRSSO_STUDIO+OATLEY_2024_V4

Korvbrödsbagarn lanserar Real burger bun

Korvbrödsbagarn möter de nya burgartrenderna med Real burger bun, ett fluffigt hamburgerbröd med extra höjd.
Burgare_pack_1

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland