Ny serie barnmat gör det lättare för småbarnsfamiljer att äta bra

PUBLICERAD: 19 oktober 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Nu lanserar Nestlé en helt ny produktkategori anpassad för barn i åldern två år och uppåt. Little Rockets Kids Range är särskilt framtagen för nyfikna barn och erbjuder näringsrik mat på ett enkelt sätt. Produkterna är utformade för att hjälpa till att etablera sunda matvanor redan från tidig ålder, med lågt innehåll av salt, socker och mättat fett. Bra vanor för en sundare generation!

”Att etablera bra vanor för små barn är en utmaning för alla föräldrar. Kvaliteten på barnets kost sjunker ofta när det börjar äta samma mat som resten av familjen, eftersom intaget av salt, socker och mättat fett ökar. Barn kan också vara kräsna inför nya smaker och konsistenser. Little Rockets Kids gör det lättare för föräldrar att gradvis introducera nya måltider, fyllda med näringsämnen”, säger Malin Honoré, Sr. Brand Manager för barnmat på Nestlé.

Den nya serien består av följande produkter:

• Little Rockets Astro-Smoothies är tillverkade av ren frukt och grönsaker – utan sötad fruktkoncentrat. Smoothiesarna kommer i en stor 150 grams klämpåse för att dämpa hungern mellan måltiderna.

• Little Rockets RisNamNam är en utsökt risbaserad dessert med låg laktos, 30 procent frukt och inget tillsatt socker.

Alla produkter är utvecklade med hänsyn till den strikta lagstiftningen för barnmat, små barns näringsbehov samt sensoriska upplevelser och preferenser. Produkterna gör det enkelt att öka ett barns grönsaksintag och minska socker- och saltintaget. Maten kan ätas antingen med gaffel, sked eller fingrar och uppmuntrar barnet att lära känna mat genom alla sinnen.

”Det här är produkter för barn som inte längre är spädbarn, men som är i ett utvecklingsskede – även när det gäller mat. Varje måltid är ett nytt, spännande äventyr med nya konsistenser, nya smaker och nya upplevelser. Vårt jobb som föräldrar är att erbjuda hälsosam mat. Matpreferenser etableras i tidig ålder och med Little Rockets ges barnet en riktigt bra start”, förklarar Malin Honoré.

Läs vidare

Oväntade smaklanseringar från Gårdschips

Gårdschips lanserar tre nya, oväntade smakkombinationer: Gin & Tonic, Raspberry Sour samt Chili Cheese.
News-GC

Ny kärlekskollektion från Lakrids By Bülow

Det danska gourmetlakritsföretaget Lakrids By Bülow lanserar LOVE-kollektion med fyra av sina mest populära smaker.
eyJwYXRoIjoibGFrcmlkcy1ieS1idWVsb3dcL2ZpbGVcL21NVkJUZFJpZzFycjFLYVpmMlNULmpwZyJ9_lakrids-by-buelow_jONL2iErCw546WiEQssXZFoNENODYn7EO2fkPewE8Fc

Sommarkänsla året runt med Pomonader

Kiviks Musteri lanserar det nya konceptet Pomonad, en kolsyrad dryck baserad på svenska äpplen och andra svenska sommarsmaker.
Pomonader 16_9

Felix moderniserar hela kolonialhyllan

Felix lanserar nya såser och dressingar, recepten på flera befintliga produkter förbättras och hela sortimentet kommer i nya "drizzleflaskor".
Sallad_1200x750 2

Senaste nytt

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210