Anna Törnebrant tillträder VD-tjänsten på SydGrönt

PUBLICERAD: 27 september 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Den 1 oktober tillträder Anna Törnebrant som VD för SydGrönt Ekonomisk förening, som med sina fem helägda bolag är Sveriges största leverantör av svenskodlade frukter och grönsaker

”Vi välkomnar Anna Törnebrant och är mycket glada att hon har accepterat rollen som VD hos oss på SydGrönt. Vi har sökt en stark och värdestyrd ledare som trivs med att driva företag i en hög förändringstakt. Hennes affärsmannaskap och erfarenheter från livsmedelsbranschen är en styrka som kommer att vidareutveckla SydGrönt i en positiv riktning till glädje för våra kunder och odlare”, säger Lars Wall Persson, SydGrönts ordförande.

Anna Törenbrant har en civilingenjörsexamen i industriell ekonomi och har arbetat inom livsmedelsbranschen sedan 2007. Hon kommer närmast från Royal Canin och Mars Inc, där hon de senaste åtta åren har arbetat i företagsledande positioner inom marknad och försäljning. Hon har även arbetat inom finans och försäljning på Barilla som ansvarig för den nordiska marknaden och har varit managementkonsult på Deloitte med fokus på logistik och förändringsledning.

”SydGrönt är ett företag med starka värderingar som linjerar väl med mina egna gällande hållbarhet, hälsa och svensk kvalitet. Jag ser fram emot att axla rollen som VD och driva SydGrönt framåt på ett hållbart sätt, med fortsatt tillväxt och mot en ökad medlemsnytta”, säger Anna Törnebrant.

”Svensk odling är en av världens mest hållbara. Fokus på mer hållbar mat med korta transportvägar skapar goda förutsättningar för en stark utveckling för svensk odling.”

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Anamma vill knuffa köttätare i en grönare riktning

Anamma lanserar köttavdraget, som innebär att den som har köpt kött kan använda kvittot för att få ett avdrag på vegoprodukter.
Köttavdraget

Fermentering ska ge nya hållbara råvaror

Greenfood och Tekinn undersöker hur svinn och rester kan omvandlas till ätbara råvaror med hjälp av fermentering.
8ebf740ccd2aa56f_org

Axfood förvärvar hela City Gross

Bergendahlskoncernen säljer resten av City Gross till Axfood. Köpeskillingen uppgår till 2 miljarder kronor.
803c6e3f4e727c16_org

Atria minskar sitt matsvinn med Matmissionen

Atria har tecknat ett donatoravtal med Matmissionen. Genom samarbetet kan Atria minska sitt matsvinn och samtidigt stödja Matmissionens arbete.
Matmissionen i Jakobsberg öppnar i april 2020.