Ett brännande samtal om den äckliga maten

PUBLICERAD: 21 september 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Den 23 september arrangerar Livsmedelsakademin webbinariumet The Conversation – ett brännande samtal om den äckliga maten.

Äckligt idag, gott imorgon? Det är en av frågorna som kommer att ställas till gästerna Malin Eriksson, ansvarig för konsumentinsikter på Lantmännen Cerealia, och Karin Wendin, professor i mat- och måltidskunskap vid Högskolan Kristianstad, vid nästa del av samtalsserien The Conversation om brännande ämnen för livsmedelsnäringen.

Samtalet, som leds av Livsmedelsakademins VD Lotta Törner, kommer att handla om vad som uppfattas som äcklig mat och hur svenskarnas matpreferenser har förändrats över tid. Vad krävs för att konsumenter ska se tidigare okända råvaror som spännande, god och lockande mat?

The Conversation vänder sig till alla som arbetar inom livsmedelsnäringen eller helt enkelt är nyfikna på ämnet. Det kommer även att finnas möjlighet att ställa frågor till gästerna under webbinariumet.

Mer om webbinariumet och länk till anmälan finns här

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Shoan Etemadi blir ny vd för Hemköpskedjan

Hemköpskedjans nuvarande vice vd och försäljningschef Shoan Etemadi har rekryterats som vd för Hemköpskedjan.
axfood

Låg kunskap om spillvärme i livsmedelsindustrin

Det finns ett stort kunskapsglapp om energieffektivisering hos hållbarhetschefer inom livsmedelsindustrin, enligt en ny rapport.
Jesper_Wiren01

Oddlygood lanserar iskaffe i två smaker

Havredrycken Oddlygood Ice Ice Coffee kommer i smakerna Original och Caramel.
IceIce

Marabous nya produktionslinje invigd

Cirka 200 miljoner kronor har investerats i den nya produktionslinjen i Upplands Väsby, som är en av de största för chokladkakor i världen.
2(1)