Ett brännande samtal om den äckliga maten

PUBLICERAD: 21 september 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Den 23 september arrangerar Livsmedelsakademin webbinariumet The Conversation – ett brännande samtal om den äckliga maten.

Äckligt idag, gott imorgon? Det är en av frågorna som kommer att ställas till gästerna Malin Eriksson, ansvarig för konsumentinsikter på Lantmännen Cerealia, och Karin Wendin, professor i mat- och måltidskunskap vid Högskolan Kristianstad, vid nästa del av samtalsserien The Conversation om brännande ämnen för livsmedelsnäringen.

Samtalet, som leds av Livsmedelsakademins VD Lotta Törner, kommer att handla om vad som uppfattas som äcklig mat och hur svenskarnas matpreferenser har förändrats över tid. Vad krävs för att konsumenter ska se tidigare okända råvaror som spännande, god och lockande mat?

The Conversation vänder sig till alla som arbetar inom livsmedelsnäringen eller helt enkelt är nyfikna på ämnet. Det kommer även att finnas möjlighet att ställa frågor till gästerna under webbinariumet.

Mer om webbinariumet och länk till anmälan finns här

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Senaste nytt

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker