Glöggig julnyhet från Leksands Knäckebröd

PUBLICERAD: 17 september 2021
UPPDATERAD: 21 februari


För åttonde året i rad släpper Leksands Knäckebröd ett nytt julknäcke i begränsad upplaga. 2021 års smak går tillbaka till en av julens mest älskade och igenkända smaker, glögg. Brödet finns i utvalda butiker från och med vecka 43.

” Få smaker förknippas så mycket med julen som glögg, därför är jag lite extra glad över att äntligen få presentera årets julknäcke. Brödet gör sig riktigt bra att bryta i mindre bitar och ha som tilltugg med olika toppings till just glöggminglet i adventstider. Min personliga favorit är en bit grönmögelost eller en skiva julskinka med en smakrik senap. Men knäcket har en lika given plats på julbordet med klassiskt lagrad julost”, säger Annika Sund, marknadschef på Leksands Knäckebröd.

Enligt gammal tradition bakas alla julknäcken med vetemjöl. Förr i tiden var vetemjöl och kryddor ansedda som lyxvaror och mycket kostsamma, och att baka med vetemjöl innebar att man kunde unna sig något extra fint till julen. I årets upplaga av Julknäcket gifter sig veten med glöggens klassiska smaker av pomerans, kanel och nejlika.

”Att presentera årets julsmaker har sedan ett par år tillbaka blivit en av Leksands starkaste traditioner. Att vi i år har lyckats med en så spännande smakkombination där knäcke möter glögg är väldigt kul! En innovativ smaksammansättning jag tror att få fått ta del av tidigare”, fortsätter Annika.

Varje förpackning med årets julknäcke med smak av glögg innehåller 220 gram och kostar cirka 19,90 kronor.

 

 

Senaste nytt

Vegobarometern: Hybridprodukter på frammarsch

Andelen vegetarianer, veganer och flexitarianer har minskat, inte minst bland unga, samtidigt ökar intresset för hybridprodukter.
hybrid
Vegobarometern: Hybridprodukter på frammarsch

Estrella firar midsommar med snacksvisor

Estrella vill höja midsommarstämningen genom att lansera ett vishäfte med festliga snacksvisor – att sjunga till chipsskålen.
Estrella_Snacksvisor_Pressbild_1920x1080
Estrella firar midsommar med snacksvisor

Paulig investerar i hållbar saffransproduktion

Svenska BlueRedGold tar in 31 miljoner i en investeringsrunda för att utveckla ett skalbart inomhussystem för åretruntodling av saffran.
saffran2hoÌ_g fotograf Markus Engstrand
Paulig investerar i hållbar saffransproduktion

Stor kontrollinsats mot försäljning av jordgubbar

Över 35 ton jordgubbar har kontrollerats, bland annat för att säkerställa att ursprungsmärkningen stämmer och att företagen är registrerade.
gubbar
Stor kontrollinsats mot försäljning av jordgubbar

Läs vidare

Potatisen tar steget in i cafévärlden

DUG Foodtech lanserar världens första osötade potatisdryck för kaffe, DUG Unsweetened Barista.
DUG Collection
Potatisen tar steget in i cafévärlden

Världens första chokladfria "chokladcheesecake"

Urban Deli lanserar chokladcheesecake utan choklad, gjord på drav från ölbryggning.
Fakecake_Banner bock 1_4
Världens första chokladfria ”chokladcheesecake”

Barillas premiumpasta Al Bronzo i ny kostym

Barillas bronsvalsade premiumpasta, Al Bronzo, kommer i en ny, större förpackning med en lätt texturerad yta.
Al Bronzo Header Final.001
Barillas premiumpasta Al Bronzo i ny kostym

Willys lanserar svinnsmart grillnyhet

Willys lanserar Grill på Spill, grillbriketter gjorda av restprodukter från hasselnötsproduktion.
ac4ac925d653ca3f_org
Willys lanserar svinnsmart grillnyhet