Nu kan Nespressos kaffekapslar pantas med pantappen Bower

PUBLICERAD: 24 augusti 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Nespresso inleder ett samarbete med pantappen Bower, vilket innebär att kunderna kan samla poäng när de återvinner sina använda kaffekapslar genom att skanna Nespressos återvinningspåsar i Bower-appen.

Nyligen genomförde Nespresso en undersökning med Kantar Sifo, där det visade sig att endast 3 av 10 återvinner sina använda kapslar. Hälften av dem som inte återvinner uppger att det är för att de inte vet att det går eller hur de ska göra.

”Vi vill göra det enkelt och fördelaktigt att bry sig om miljön och då är samarbetet med Bower ett okomplicerat sätt att gynna både miljön och skapa incitament till återvinning av kaffekapslar”, säger Linda Fazekas, Nordic Marketing Manager Nespresso.

Bower är ett svenskt företag som via sin mobilapp gör det möjligt för användare att panta produkter för att tjäna Bower-poäng, som kan användas till att ta del av olika erbjudanden. Nespressos kunder kan även välja att donera sina poäng till Nespressos hållbarhetsprogram Future Farmer Program, som är ett samarbete med Fairtrade International för att förbättra kaffebönders omständigheter runtom i världen.

Så här går det till att samla poäng via Bower:

1. Samla använda kaffekapslar i en återvinningspåse från Nespresso.
2. Skanna streckkoden på återvinningspåsen med hjälp av Bower-appen och få ett pantvärde direkt i mobilen.
3. Gå till närmaste återvinningsstation eller Nespresso Boutique och panta återvinningspåsen.
4. Använd de insamlade Bower-poängen för att ta del av erbjudanden eller donera till hållbarhetsprogrammet Nespresso Farmer Future Program.

Nespressokapslarna är gjorda av aluminium som skyddar kvaliteten på kaffet och också är återvinningsbart. Kapslarna återvinns som de är, med kaffesumpen kvar, i behållaren för metallförpackningar i någon av Sveriges 5 800 återvinningsstationer eller i en Nespresso Boutique.

Lär mer om Nespresso och återvinning här

Läs vidare

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport visar att de viktigaste alternativen till plastförpackningar "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Konsumenterna föredrar pappersbaserade förpackningar

Den senaste konsumentenkäten Trend Tracker Survey 2023 från Two Sides Europe visar att konsumenter föredrar pappersbaserade förpackningar.
låda på transportx

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado