Kavli ger miljonstöd till Skåne Stadsmission

PUBLICERAD: 24 augusti 2021
UPPDATERAD: 21 februari

Foto: Anna Z Ek

Med bidrag på närmare två miljoner från Kavli kan Skåne Stadsmission den 7 oktober öppna upp portarna till Matmissionen – en social matbutik med fokus på social och miljömässig hållbarhet, där medlemmar kan handla till kraftigt reducerade priser.

Kavli, som ägs till 100 procent av den ideella stiftelsen Kavlifonden, har i år bidragit med nästan två miljoner kronor till utveckling av Skåne Stadsmissions matbank och distributionskanaler. Pengarna gör den sociala matbutiken möjlig genom att lägga grunden för säker livsmedelshantering inom logistik- och leveranskedjan, men säkrar även fortsatt utdelning av kostnadsfria matkassar till barnfamiljer som helt saknar inkomst.

Kavlifonden delar årligen ut verksamhetens överskott till välgörande ändamål.

”Det känns fantastiskt för oss att få vara med och bidra till Skåne Stadsmission i detta projekt”, säger Jessica Sehlin, HR- & kommunikationsdirektör på Kavli.

Den nya Matmissionen ligger i Mobilia i Malmö och den cirka 500 kvadratmeter stora butiken öppnar med stöd av fastighetsägaren Atrium Ljungberg, tillsammans med medgrundaren Willys, se livsmedelsnyheter.se, samt Skåne Stadsmissions huvudpartner Kavlifonden.

”Alla människor ska ha råd att äta ordentlig mat. Det här är vårt bidrag för att minska matsvinn samtidigt som vi bidrar till långsiktigt och hållbart stöd till fler människor i utsatthet”, säger Alireza Mobasheri, områdeschef för sociala företag på Skåne Stadsmission

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Anamma vill knuffa köttätare i en grönare riktning

Anamma lanserar köttavdraget, som innebär att den som har köpt kött kan använda kvittot för att få ett avdrag på vegoprodukter.
Köttavdraget

Fermentering ska ge nya hållbara råvaror

Greenfood och Tekinn undersöker hur svinn och rester kan omvandlas till ätbara råvaror med hjälp av fermentering.
8ebf740ccd2aa56f_org

Axfood förvärvar hela City Gross

Bergendahlskoncernen säljer resten av City Gross till Axfood. Köpeskillingen uppgår till 2 miljarder kronor.
803c6e3f4e727c16_org

Atria minskar sitt matsvinn med Matmissionen

Atria har tecknat ett donatoravtal med Matmissionen. Genom samarbetet kan Atria minska sitt matsvinn och samtidigt stödja Matmissionens arbete.
Matmissionen i Jakobsberg öppnar i april 2020.