Lidls startar samarbete med tre nya svenska leverantörer

PUBLICERAD: 24 juni 2021
UPPDATERAD: 21 februari

Torbjörn Ullsten är VD på Mjälloms Tunnbröd.

Lidl Sverige fortsätter sin storsatsning på ett utökat sortiment av svensk mat. Det har gått ett drygt år sedan Lidl startade ett snabbspår för små, svenska matproducenter vilket har lett till ett stort antal nya leverantörer. Nu har samarbete inletts med ytterligare tre producenter: Kling Glass, Östgötasvamp och Mjälloms Tunnbröd.

När pandemin slog till för drygt ett år öppnade Lidl ett snabbspår för svenska matproducenterna.

”Vi är stolta över att ständigt utöka vårt sortiment av mat från små, svenska leverantörer. Vi vet att det uppskattas av våra kunder. Hittills har vi sålt över 3,3 miljoner varor inom ramen för vårt projekt som syftar till att stötta svenska leverantörer. Det är roligt att vi nu inlett samarbete med ytterligare tre leverantörer”, säger Peter Kebrič, inköpsdirektör på Lidl Sverige.

Traditionsrika Mjälloms Tunnbröd från Ullånger på Höga Kusten är en av flera nya, små svenska leverantörer som Lidl har inlett samarbete med.

”Utan samarbetet med Lidl så hade det varit en tuffare utmaning för oss att fortsätta att utveckla hantverket och företaget, som min farmor startade 1923”, säger Torbjörn Ullsten, VD på Mjälloms Tunnbröd.

Klings Glass i Mariestad, som har gjort glass av svenska råvaror sedan 50-talet, blir ytterligare ett tillskott i Lidls butiker.

Även champinjoner och portabello från Östgötasvamp i Vikingstad utanför Linköping kommer nu att finnas i Lidls över 200 butiker från Trelleborg i söder till Boden i norr. Bakom företaget finns fyra ingenjörer med ursprung i Iran, som bestämde sig för att odla svamp på heltid.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Shoan Etemadi blir ny vd för Hemköpskedjan

Hemköpskedjans nuvarande vice vd och försäljningschef Shoan Etemadi har rekryterats som vd för Hemköpskedjan.
axfood

Låg kunskap om spillvärme i livsmedelsindustrin

Det finns ett stort kunskapsglapp om energieffektivisering hos hållbarhetschefer inom livsmedelsindustrin, enligt en ny rapport.
Jesper_Wiren01

Oddlygood lanserar iskaffe i två smaker

Havredrycken Oddlygood Ice Ice Coffee kommer i smakerna Original och Caramel.
IceIce

Marabous nya produktionslinje invigd

Cirka 200 miljoner kronor har investerats i den nya produktionslinjen i Upplands Väsby, som är en av de största för chokladkakor i världen.
2(1)