Henrik Samuelson är nyvald ordförande i DLF

PUBLICERAD: 21 juni 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Henrik Samuelson, VD för Santa Maria AB samt chef för Paulig i Skandinavien och Centraleuropa, har utsetts till ordförande i Dagligvaruleverantörers Förbund, DLF. Han har lång erfarenhet från ledande roller inom dagligvarubranschen. 

Henrik Samuelson har civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm och har tidigare haft ledande roller inom Orkla, Lindt och Unilever. Han blev invald i DLF:s styrelse i maj 2019 och är även styrelsemedlem i Livsmedelsföretagen samt FoodDrinkEurope.

Så här kommenterar Henrik Samuelson varför han antog uppdraget som ordförande i DLF:

”Dagligvaruindustrin är inne i ett väldigt intressant och viktigt skede. Som en av landets största industrier har vi ett stort ansvar för att driva övergripande branschfrågor för bland annat ökad hållbarhet och för att stärka branschens attraktionskraft. Att få vara med och påverka och driva denna utveckling tillsammans med kompetenta kollegor i styrelsen och i hela DLF-organisationen ska bli mycket spännande.”

Vilka frågor och områden anser han vara viktigast för DLF de kommande verksamhetsåren?

”DLF ska verka för en effektiv, innovativ och hållbar dagligvaruindustri. Inom dessa områden är DLF både initiativtagare och pådrivare samt ska arbeta för ökad informationsspridning, inspiration och diskussion. Vad gäller effektivitet kommer det vara viktigt att stötta implementering av 2D/QR-koder samt att nu närmast informera om den nya UTP-lagstiftningen.”

”Vidare ska vi fortsätta att ge branschen inspiration och utbildning för att bli ännu mer innovativ, både vad gäller produktutveckling och affärsmodeller. Några områden inom hållbarhetsområdet som jag tror kommer att behöva ännu mer fokus framöver är frågor kring matsvinn, klimatmärkning och återvinning. Redan idag finns det inom hållbarhetsområdet flera initiativ med tydliga mål som till exempel Plast- respektive Transportinitiativet.”

 

 

 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado