Polarbröd inviger utbyggt bageri och ny packhall i Bredbyn

PUBLICERAD: 15 juni 2021
UPPDATERAD: 21 februari

Från vänster: Anders E Johansson, VD, Karin Bodin, koncern-VD och Niclas Lundqvist, platschef på bageriet i Bredbyn.

Med hjälp av en storsatsning på 84 miljoner kronor har Polarbröd kunnat bredda sortimentet och öka produktionen kraftigt i bageriet i Bredbyn. Nu invigs alla satsningar som gjorts i Bredbyn efter branden i Polarbröds andra bageri i Älvsbyn i augusti förra året.

Efter den förödande bageribranden i Älvsbyn i augusti 2020 ställde Polarbröd om produktionen i sitt andra och mindre bageri i Bredbyn. I oktober förra året ändrades bland annat skiftgången så att antalet arbetade timmar i bageriet ökade från totalt 120 till 143 timmar per vecka. I början av 2021startade arbetet med att bygga ut bageriet inklusive en ny packhall på 1 000 kvadratmeter.

”Under februari och mars hade vi produktionsrekord i Bredbyn åtta veckor i rad, med en ökning på 15 procent. Våra fantastiska medarbetare på bageriet i Bredbyn har gjort ett helt otroligt jobb. Att vi så snabbt lyckats utöka produktionen har varit väldigt viktigt för oss”, säger Anders E Johansson, VD för Polarbröd.

Bageriet i Bredbyn har tre produktionslinjer. Efter branden har linje 2 producerat 40 procent mer bröd än tidigare och nyligen har linjen byggts ut ytterligare för att ge plats åt mer bakutrustning som beräknas vara på plats i juni och öka kapaciteten med ytterligare 50 procent. I juli beräknas även ombyggnaden av linje 3 vara klar. Samtidigt som allt detta sker, bygger Polarbröd upp den första etappen av det nya bageriet i Älvsbyn.

”Tack vare bageriet i Bredbyn har vi inte bara kunnat skala upp produktionen av befintliga produkter, vi har också kunnat lansera helt nya brödsorter Vi har dessutom installerat ny teknik för våra nya hårda tunnbröd som kom ut nu i maj. För ett halvår sedan hade jag nog knappt kunnat tro det”, säger koncern-VD Karin Bodin.

Som en del av satsningen i Bredbyn har även brandskyddet setts över, bland annat installeras kameror efter ugnarna för att övervaka eventuella brandtillbud. I slutet av juni kommer produktionslokalerna även att vara utrustade med sprinklersystem.

 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado