Sjögräs breddar utbudet av växtbaserade proteinråvaror

PUBLICERAD: 9 juni 2021
UPPDATERAD: 21 februari

Mark Kulsdom, VD och grundare av The Dutch Weed Burger, med företagets sjögräsbaserade burgare. Foto: The Dutch Weed Burger.

Livekindly Collective, som köpte svenska Oumph! 2020, expanderar sin portfölj av växtbaserade ingredienser med sjögräs genom att förvärva The Dutch Weed Burger.

Livekindly Collective, som består av både etablerade varumärken och start up-företag, är ett av världens största företag inom växtbaserat. Genom förvärvet av det Amsterdam-baserade varumärket The Dutch Weed Burger expanderar företaget sin portfölj av växtbaserade ingredienser med sjögräs, som är en proteinrik och resurseffektiv råvara. Förvärvet kommer att hjälpa varumärket att expandera internationellt till Storbritannien och Norden, två huvudmarknader i Europa, men även till USA, Kanada och eventuellt Asien.

”Innovation inom växtbaserat protein har skapat en enorm möjlighet att transformera det globala matsystemtet då konsumenter idag kräver goda och hälsosamma alternativ till kött. Med The Dutch Weed Burger breddar vi utbudet av protein, som vi kan erbjuda våra konsumenter i mer än 40 länder och tar ett steg framåt för att göra växtbaserad mat den nya normen”, säger Kees Kruythoff, CEO och Chairman för Livekindly Collective.

Mark Kulsdom, VD och grundare av The Dutch Weed Burger, säger att han ser fram emot att jobba inom Livekindly Collective, då riktig förändring är mer brådskande än någonsin.

”Sjögräs-odling är väldigt hållbar eftersom det växer väldigt mycket i havet och andas ut syre medan det växer. Sjögräs är näringstätt och har en unik umamismak. Sjögräset vi använder går att kombinera väl med proteinrika bönor och andra innovativa texturer”, säger Mark Kulsdom.

Livekindly Collective för samman grundare, entreprenörer och globala ledare för att skapa ett robust ekosystem av växtbaserade varumärken, som Oumph!, The Fry Family Food Co., LikeMeat, No Meat och den digitala plattformen Livekindly Media. Företaget har 500 anställda i mer än 40 länder.

The Dutch Weed Burger är ett växtbaserat livsmedelsföretag baserat i Amsterdam, som grundades 2012 av Lisette Kreischer och Mark Kulsdom. Den första Dutch Weed Burgern såldes från en handgjord sparkcykel i Amsterdam och blev direkt en hit. När restauranger började ta in burgaren på sina menyer blev The Dutch Burger banbrytande pionjärer i Nederländerna.

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Senaste nytt

Restauranger ska kunna informera om köttets ursprung

Den 1 mars 2025 blir det obligatoriskt för restauranger och andra storhushållsverksamheter att kunna informera gäster om ursprungsland för det kött som serveras.
ursprung

Gordon Circular ska utvecklas för offentlig sektor

Gordon har tillsammans med projektpartners beviljats 2 miljoner från Vinnova för att utveckla en cirkulär förpackningslösning för hemleveranser av livsmedel inom offentlig sektor.
gordon

DUG Foodtech får patent för sitt veganska köttalternativ

Svenska patent- och registreringsverket avser att godkänna DUG Foodtech AB:s patentansökan "Meat analogue".
tornberg

Skånemejerier signerar Klimatkontrakt Malmö

Skånemejerier har skrivit ett klimatkontrakt med Malmö stad som ska driva på den gröna omställningen och bidra till ett klimatneutralt Malmö år 2030.
DSC06052