Dags för en slurk ur vin på burk?

PUBLICERAD: 4 juni 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Systembolaget har lanserat Cycles Gladiator Pinot Noir, en komplex, frisk och kryddig pinot noir från Kalifornien förpackad i en aluminiumburk som går att panta. Detta är en unik lansering i Systembolagets sortiment där en ny innovativ förpackning presenteras.

Producent är Wine Hooligans som tillsammans med Cycles Gladiator och deras vinmakare Adam LaZarre har tagit fram detta vin inspirerat av suffragettrörelsen och den franska bil- och cykelfabriken the Gladiator Company som kring förra sekelskiftet marknadsförde sina cyklar med bilder av frigjorda kvinnor. Cycles Gladiator är en hyllning till frihetsrörelsen och vinet ska vara av hög kvalitet och vara tillgängligt för alla.

Vin på burk är en växande internationell trend och som bidrar till hållbarhet och miljövänligare frakter och nu har produkterna även nått Sverige. En praktisk och miljövänlig förpackning som självfallet ingår i svenska retursystem. Det går åt mycket energi vid tillverkningen av glasflaskan och dess vikt kräver mer energikrävande transporter. Burken är lätt att öppna, går inte sönder och är effektiv att packa vid transporter. Dessutom släpper burken inte in ljus och bevarar därför vinets egenskaper på ett bra sätt.

”Vi är otroligt stolta över lanseringen av Cycles Gladiator Pinot Noir, produkten är innovativ och vinet håller sin karaktär då materialet inte släpper igenom ljus. Det är verkligen sommarens picnicvin, lätt att återvinna och man slipper ta med vinöppnare. Otroligt kul och jag hoppas svenskarna väljer detta vin i sommar” säger Mats Olauson, VD för Winepartners Nordic AB, vinimportör

Art.nr 2600 – 375 ml – 69 kronor

Läs vidare

Apetit lanserar nyttigare snacks

Apetit utökar sitt sortiment av frysta grönsakssnacks med Buffalo Blomkålsvingar.
Apetit_Buffalo_Cauliflower_Wings

For Real! Foods uppdaterar receptet och får ny delägare

For Real! Foods tar in Food Pharmacy som delägare och uppdaterar receptet på sin vitkålsbaserade pizzabotten.
af7443297a7ec8bb_org

Nespresso lanserar komposterbara kapslar

Efter tre års forskning och utveckling har Nespresso skapat en pappersbaserad, hemkomposterbar kapsel.
P_4585_COFFEE_BAGS_ESPRESSO_COFFEE_V2

Skogaholm Sommarruta på tillfälligt besök

Fazer lanserar Skogaholm Sommarruta i portionsbitar med extra kryddning av fänkål, korianderfrön och anis.
Skogaholmsommarruta

Senaste nytt

Så ska arbetet mot livsmedelsfusk stärkas

Regeringens utredning för att stärka arbetet mot livsmedelsfusk föreslår att en "Fuskenhet" inrättas på Livsmedelsverket .
av4r5856-scaled

Konsumenterna över lag nöjda med svenska matbutiker

Svenska konsumenter är generellt ganska nöjda med sina matbutiker, trots stigande priser.
Woman checking the grocery receipt

Ulrika Palm blir Cloetta Sveriges nya vd

Cloetta Sveriges nya vd Ulrika Palm kommer närmast från rollen som Division Director Nordics för Midsona Sverige AB.
palm

Mindre salt i bröd och charkprodukter

Saltinnehållet i bröd och charkprodukter som köps i butik har minskat betydligt de senaste åren.
Bröd