Leif Bergvall Hansen får lämna Scandi Standard

PUBLICERAD: 31 maj 2021
UPPDATERAD: 21 februari

Leif Bergvall Hansen. Foto: Scandi Standard

Styrelsen för Scandi Standard har sagt upp Leif Bergvall Hansen som VD och koncernchef för bolaget. För att säkerställa en ordnad övergång kommer han att fortsätta som VD och koncernchef fram tills att en ny VD tillträder sin tjänst. Styrelsen kommer omedelbart att påbörja processen för att rekrytera en ny VD och koncernchef.

”Jag vill tacka Leif Bergvall Hansen för hans viktiga bidrag till Scandi Standard de senaste åtta åren. Vi har kommit fram till att det är rätt läge för en förändring i syfte att tillföra ny energi och nya perspektiv till den fortsatta utvecklingen av Scandi Standard. Jag är övertygad om organisationens förmåga att ta bolaget till nästa nivå och fortsätta att utveckla vår marknadsledande position i Norden och på Irland. Leif lämnar ett bolag som är robust och som har potential för fortsatt tillväxt och står på en stadig grund för långsiktig lönsamhet”, säger Johan Bygge, styrelseordförande i Scandi Standard, i ett pressmeddelande.

Aftonbladets granskning av Kronfågel, där företaget kritiseras för brister i djurvälfärd och hygien, har lett till att ett flertal kommuner har pausat sina upphandlingar från Kronfågel. Även Linas Matkasse har meddelat att man tills vidare utesluter Kronfågels produkter i sina matkassar och vissa butiker har också valt att sluta sälja produkter från Kronfågel.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado