Peas of Heaven lanserar korv med ärt- och mykoprotein

PUBLICERAD: 18 maj 2021
UPPDATERAD: 21 februari

Foto: Mycorena

Efter över ett års samarbete blir Peas of Heaven och Mycorena först med att lansera en korv som kombinerar ärt- och mykoprotein. Samarbetet innebär att Mycorenas produkt Promyc används som ingrediens i Peas of Heavens veganska korv.

”Vi vill göra stor skillnad för både hälsan och klimatet och det här samarbetet ligger helt i linje med vår ambition att förändra världen genom vår korv. Framtidens mat är generativ och det känns superkul att få saker att hända tillsammans med Mycorena som ligger i framkant inom hållbart och näringsrikt protein. Dessutom är korven riktigt god också”, säger Latif Andersson, COO på Peas of Heaven.

Promyc är en ingrediens av mykoprotein, som produceras genom foodtech-företaget Mycorenas specialutvecklade fermenteringsprocess. Samarbetet mellan de två företagen innebär att det för första gången kommer att lanseras en innovativ produkt där ärtprotein blandas med mykoprotein.

”Genom att använda Promyc som ingrediens kan vi skapa en bättre smak och konsistens för korvarna. Ingrediensen är väldigt lätt att arbeta med när det kommer till produktutveckling vilket gör att vi kan skala upp snabbt, där vår vision är att korven ska vara tillgänglig i butik inom kort”, säger Julia Granung, Head of Products and R&D på Peas of Heaven.

Produkten lokalproduceras i Göteborg där båda företagen är belägna.

”Vi tror på att bygga starka partnerskap med aktörer från livsmedelsindustrin och tillgodose dem med Promyc för att skapa nya och välsmakande produkter. För oss är Peas of Heaven en drömpartner som verkligen ligger i framkant vad gäller veganska produkter både på den svenska marknaden och i Europa. Deras produkter håller hög kvalitet och det är fantastiskt roligt att se att Promyc kan ta produkterna till nästa nivå både vad gäller smak, textur och näringsinnehåll. Vi ser fram emot ett spännande samarbete ”, säger Ebba Fröling, COO på Mycorena.

Den nya växtbaserade korven med Promyc lanseras under tagline “The Converter” och kommer att finnas att köpa i begränsad upplaga på Peas of Heavens e-handel samt på utvalda restauranger.

 

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Senaste nytt

Framtidens livsmedelssystem stöttas med 10 miljoner

Lantmännens Forskningsstiftelse stöttar framtidens livsmedelssystem med 10 miljoner kronor.
annelie

GB:s glassnyheter: Klassiker med ny twist

GB:s säsongsnyheter innehåller bl a nya varianter av Magnum och Daimstrut samt en återlansering av klassikern Cornetto.
GB_Daim_Strawberry_825ml_v1

Norrmejerier lanserar produkter i hela Sverige

Norrmejerier gör flera av sina produkter tillgängliga i hela Sverige, till en början blir det ett utvalt sortiment av fil, yoghurt och ost.
NM_Rikslansering_2-serie_mockup

Lithells lanserar ätfärdig Kycklingfärs med linser

Lithells ätfärdiga Kycklingfärs med linser består av 50 procent kycklingfärs och 25 procent gröna linser.
Lithells_OOH_T1_04_57322_5050Färsbiffar_m_Rotsaksrattatouille_PrivatSektor