Nya dubbelskruvpumpar för lägre flödeshastighet

PUBLICERAD: 27 april 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Alfa Laval har lanserat tre nya modellstorlekar på sina dubbelskruvpumpar, optimerade för att hantera lägre flödeshastigheter. De ger ökad noggrannhet och processekonomi.

Nu finns Alfa Lavals dubbelskruvpump i tre nya modellstorlekar optimerade för att hantera lägre flödeshastigheter vid hygieniska tillämpningar inom branscherna för mejeriprodukter, livsmedel, drycker och egen- och hemvårdsprodukter.

”Less is more”. Genom att öka pumpens prestandaområde kan man få alla fördelar men med lägre flödeshastighet, samtidigt som man uppnår bättre noggrannhet, högre volymetrisk verkningsgrad och mer ekonomisk drift.

Precis som alla Alfa Lavals dubbelskruvpumpar är dessa mindre, men kraftfulla nya modeller lämpliga för många olika tillämpningar och kan hantera både produktöverföring och CIP. Detta eliminerar behovet av separata pumpar för CIP. Kostnadsbesparingarna ökar tack vare en frontmonterad kassettätning som underlättar underhållet och minimerar processavbrotten.

Pumparna är passar bra för pumpning av produkter känsliga för skjuvning, slipande vätskor med hög och låg viskositet och hög grad av stora fasta ämnen. Låga pulseringsegenskaper minskar i hög grad risken för skador på produkten och ökar därmed produktens kvalitet.

Pump Portfolio Manager John Walker på Alfa Laval förklarar:

”De tre nya modellerna med dubbelskruvpumpar är optimerade för produktöverföring med lägre flöde och ger ökad noggrannhet och processekonomi. Detta ökar både produktkvaliteten och avkastningen”.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado