Picadeli förnyar i salladsbarerna

PUBLICERAD: 9 mars 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Picadeli höjer temperaturen i salladsbarerna i vår med utmanande hetta och kittlande recept. Smakrika sallader står på menyn, gärna med ingefära och chili, färgklickar från morot, röd spetskål och fruktiga toner från en partysugen persika. Desstuom möter Picadeli också vårens hetaste mattrend: snappy-spicy is the new umami.

Vecka 11 lanserar Picadeli vårens nyheter och salladsbarerna runt om i landet fylls på med nya dressingar, råvaror, smaker och färdiga röror. I vår inspireras Picadelis kockar av asiatisk matlagning och smaker med sting i – fräscht och syrligt samsas med helt nya uppiggande smaker.

”Det är dags att bjuda in våren och sommaren till alla salladsälskare! Gillar man asiatiskt vill jag slå ett slag för kycklingen i citron och ingefära, den syrliga belugasalladen och vår sriracha-mayo! Bland nyheterna är min favorit helt klart en vacker, smakrik och välbalanserad nudelsallad. Den består av äggnudlar, morot, vitkål, broccoli, purjolök, koriander, sesamolja och picklingslag. En dröm för hemmajobbare som vill ha en energikick på lunchen!” säger Gunilla Kjellmer, produktutvecklare på Picadeli.

Med vårens nyheter gör Picadeli plats för nya utmanare och välkomnar den alltid aktuella ihållande asiatiska trenden, med koriander och sesam, samt en het nyhet i salladsbaren – stark sriracha mayo. Och vad sägs om persikovinägrett, picklad morot eller den oemotståndligt vackra Sunset Slaw, en salladsmix med superkrafter från gul och orange morot julienne och lilaröd spetskål? Bland nyheterna hittar vi också trotjänare som bulgursalladen med ramslök och bovete.

”Vårens mattrend, snappy-spicy is the new umami, höjer definitivt temperaturen i salladsskålen. Och den som vill haka på trenden hittar en het sriracha mayo i Picadelis salladsbarer i vår”, säger Gunilla Kjellmer.

Här är några av vårens nyheter från Picadeli:

En smakresa, tack!
Det är något visst med de asiatiska smakerna, de slutar aldrig att inspirera. Ta nya nudelsalladen till exempel: krispig vitkål, syrlig citron, sesam och koriander som flirtar ohämmat med smaklökarna. Perfekt att mixa med säsongskompisen ingefärs- och citronkyckling!

Juicy fruits
Frukttrenden är här för att stanna. Bland Picadelis vårnyheter finns flera uppstickare som går i fruktens tecken. Persikotoppingen Perfect Peach Party som Picadeli-kockarna tagit fram har en perfekt balans av krispighet från kikärtor, tuggmotstånd från persika och en lätt och luftig struktur från puffat bovete. Smaken är fruktig, söt och fräsch och vi vågar säga att den här persikotoppingen kommer att gå långt! En annan ny favoritnyhet är persikovinägretten. En syrlig och fruktig kompis som ger salladsskålen en extra härlig personlighet.

Säsongsväxling förnöjer
Att välja säsongsrelaterade råvaror är en självklarhet för Picadeli. Vad passar då bättre i vår, än att skaka loss vintertrötta smaklökar med citronsyrlig belugasallad, toppad med ingefärakyckling och krispiga picklade grönsaker. Med ett stänk av persikovinägretten har du gett din sallad vårkänslor – det lovar vi! Favoriten bulgursallad med ramslök återkommer också för tredje året i rad. Basen är det ständigt populära bulgurgrynet med näringsrika, fiberrika fullkorn. Den innehåller broccoli och vitlöksdoftande ramslök – delikatessen som växer i de vackra lövskogarna under våren och som har blivit en favorit för många.

Lista på vårens nyheter:
SYRLIG BELUGASALLAD MED BULGUR & SOLROSFRÖN (gryn & ris)
NUDELSALLAD CITRUS & SESAM (pasta & nudlar)
KYCKLING CITRON & INGEFÄRA (fågel)
MOROT & RÖD SPETSKÅL (grönsaker)
PICKLAD MOROT MED DILL (smått & gott)
KALKONBACON (fågel)
TOPPING PERSIKA (topping)
SRIRACHA MAYO (dressing)
PERSIKOVINÄGRETT (dressing)

 

 

Senaste nytt

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Fazer har tidigare presenterat handgjorda kakaofria produkter med mältad råg i stället för kakao. Nu tas steget mot fullskalig fabriksproduktion.
fazer
Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Läs vidare

Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Fazer har tidigare presenterat handgjorda kakaofria produkter med mältad råg i stället för kakao. Nu tas steget mot fullskalig fabriksproduktion.
fazer
Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Potatisen tar steget in i cafévärlden

DUG Foodtech lanserar världens första osötade potatisdryck för kaffe, DUG Unsweetened Barista.
DUG Collection
Potatisen tar steget in i cafévärlden

Världens första chokladfria "chokladcheesecake"

Urban Deli lanserar chokladcheesecake utan choklad, gjord på drav från ölbryggning.
Fakecake_Banner bock 1_4
Världens första chokladfria ”chokladcheesecake”

Barillas premiumpasta Al Bronzo i ny kostym

Barillas bronsvalsade premiumpasta, Al Bronzo, kommer i en ny, större förpackning med en lätt texturerad yta.
Al Bronzo Header Final.001
Barillas premiumpasta Al Bronzo i ny kostym