Dalsspira producerar till Svenska Hamburgare

PUBLICERAD: 23 februari 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Från och med februari 2021 kommer Dalsspira att producera grillost åt Svenska Hamburgare AB. Osten kommer att tillföra marknaden en helt ny produkt genom att säljas styckfryst i flerpack. Grillosten blir därmed ännu mer användarvänlig och risken för onödigt svinn minimeras – något som är till för nytta för både restauranger och offentliga kök men även för de mindre privata hushållen.

Osten kommer att ingå i Svenska Hamburgare AB’s nya satsning på helsvenska VEGO-produkter och säljas via Svenska Hamburgare AB till dagligvaruhandel, restauranger och andra storhushåll. Volymen är svår att uttala sig om då det är en helt ny produkt för Svenska Hamburgare AB men färdiga försäljningskanaler finns upparbetade till Ica, Coop och Food Service.

”Vi är mycket glada över vårt nya samarbete med Dalsspira mejeri, att vi tillsammans kan nå ut med nya högkvalitativa varor med helsvenskt ursprung, är fantastiskt. Som specialister på frysta varor har vi äntligen hittat en samarbetspartner som kan infria våra högt ställda krav på säkerhet och kvalité”, säger Carl-Otto Eriksson, VD Svenska Hamburgare AB.

”Det känns riktigt spännande att återigen få vara med och lansera en ny produkt på marknaden som dessutom kompletterar vår egen Grillostförsäljning”, säger Malin Jakobsson, VD Dalsspira mejeri.

Senaste nytt

Fördubblade investeringar i alternativa proteiner

Under 2024 ökade investeringarna i alternativa proteiner med mer än 120 procent, enligt en ny analys från Good Food Institute Europe.
IsmaelB_GFI Europe

Klassisk ost har blivit en global succé

Keso har fått ett nytt uppsving på marknaden, drivet av sociala medier och nya konsumtionsmönster.
pexels-shkrabaanthony-4397312

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Läs vidare

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ärtbaserad 2-i-1-produkt för matlagning och vispning

Sproud 2-i-1 Cooking/Whipping är en ny växtbaserad matlagnings- och vispprodukt för både söta och salta rätter.
952b2f9454e770fa_org

Skakad sallad nu på Pressbyrån

Picadeli introducerar tre varianter av den virala succén "shake salad", exklusivt framtagna för Pressbyrån.
3500x2300_shakesallader2