ZOÉGAS Functional – för den medvetna kaffeälskaren

PUBLICERAD: 17 februari 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Nu introduceras Zoégas Functional, en ny funktionell kaffeserie bestående av Zoégas Skånerost koffeinfri samt Forte med mer koffein för alla som vill ha en extra energikick.

Vi svenskar älskar vårt kaffe och tillsammans med våra nordiska grannländer ligger vi i topp när det gäller kaffedrickande. Samtidigt vill många variera sitt kaffeintag beroende på situation. Zoégas Functional är en ny funktionell kaffeserie framtagen för den medvetna konsumenten och särskilt anpassad för dagens alla tillfällen.

Originalet sedan 1918, Zoégas Skånerost, finns nu även som koffeinfritt alternativ. Perfekt för alla som vill kunna njuta av en kopp kaffe på kvällen utan att tänka på att sömnen påverkas negativt.

-”Vi vill att alla ska kunna njuta av Zoégas kaffe hela dygnet. Vi är stolta att äntligen lansera ett koffeinfritt kaffe som både är koffeinfritt och möter våra höga krav på smak och kvalitet”, säger Hans Nilsson, marknadschef på Zoégas.

Zoégas Skånerost koffeinfri är ett mörkrostat kaffe med en stor och fyllig doft med inslag av nöt och svarta vinbär. Genom varsam metod har Zoégas lyckats behålla den karaktäristiska smaken av traditionell Skånerost. Bönorna kommer från Östafrika, Brasilien och Latinamerika och den kraftiga smaken är fylld av behaglig kärvhet med lång eftersmak av frukt och svarta vinbär.

Ibland behöver man den där extra energikicken i vardagen, kanske för att starta igång dagen eller före ett träningspass. För just dessa tillfällen har Zoégas tagit fram Forte, ett kaffe med naturligt högre koffeinhalt än övrigt sortiment.

”Vi vet att många söker en extra energikick i vardagen. I Forte har vi använt bönor som ger en extra koffeinkick på ett naturligt sätt utan några tillsatser. En naturlig källa till en smakfull kopp kaffe med mer koffein”, säger Hans Nilsson.

Robustabönorna ger kaffet en kärv och kraftfull upplevelse och balanseras med fruktigheten från Arabicabönorna från Sydamerika. Kaffet kan med fördel avnjutas tillsammans med lite mjölk.

Zoégas Functional finns i butik från vecka 7 i 325 grams förpackningar malet kaffe. Rekommenderat pris är 48 kr.

Läs vidare

Oddlygood lanserar iskaffe i två smaker

Havredrycken Oddlygood Ice Ice Coffee kommer i smakerna Original och Caramel.
IceIce

Danish Crown Sverige lanserar 50/50 Hybridfärs

Danish Crown Sverige ersätter hälften av nötköttet i sin nya hybridfärs med linser, palsternacka och morot.
hybridfärs

Mondi och Scan Sverige lanserar återvinningsbar förpackning

Mondi och Scan Sverige har tillsammans utvecklat en återvinningsbar förpackning för Pärsons skivade pålägg.
MNDPR282ax

Lakrids By Bülow släpper sin sommarkollektion

Lakrids By Bülow introducerar två nya fruktiga smaker till sommaren: Læmon och Sour Strawberry.
SUMMER2024

Senaste nytt

Shoan Etemadi blir ny vd för Hemköpskedjan

Hemköpskedjans nuvarande vice vd och försäljningschef Shoan Etemadi har rekryterats som vd för Hemköpskedjan.
axfood

Låg kunskap om spillvärme i livsmedelsindustrin

Det finns ett stort kunskapsglapp om energieffektivisering hos hållbarhetschefer inom livsmedelsindustrin, enligt en ny rapport.
Jesper_Wiren01

Oddlygood lanserar iskaffe i två smaker

Havredrycken Oddlygood Ice Ice Coffee kommer i smakerna Original och Caramel.
IceIce

Marabous nya produktionslinje invigd

Cirka 200 miljoner kronor har investerats i den nya produktionslinjen i Upplands Väsby, som är en av de största för chokladkakor i världen.
2(1)