Marabou Popcorn vinnare i "skapa din egen smak"

PUBLICERAD: 13 januari 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Skapa din egen smak är tävlingen där Sveriges chokladälskare fick föreslå sin favoritkombination av ingredienser till Marabous kommande chokladkakor. Tävlingen pågick mellan 1 januari – 28 februari 2020 och 99 369 uppfinningsrika svenskar deltog. Tre lyckliga vinnare har nu korats och deras chokladdrömmar blir därför till verklighet under 2021. Nu är tiden kommen för att presentera den första vinnande smaken, Marabou Popcorn.

2020 blir ett historiskt år för Marabou då de för första gången bjöd in svenska folket till att vara med och skapa nästa stora smaklansering. Hela Sverige fick chansen att dela med sig av sina favoritsmaker i alla möjliga kombinationer och det vinnande förslaget får en plats i hyllan under 2021. Den första vinnande smaken i tävlingen är nu klar och från den 15 februari finns Marabou Popcorn 185g tillgänglig i snackshyllan.

”Vi ville göra varje chokladälskares dröm till verklighet, nämligen att få skapa sin egen chokladkaka med sina favoritingredienser”, säger Niklas Larsson, varumärkesansvarig på Marabou.

Smaken består av Marabou mjölkchoklad, fylld med popcorn, knapriga bitar av majssnacks och en nypa salt. Marabou Popcorn är inte bara en speciell lansering, smaken blir även en del av Marabous permanenta sortiment. Helt enkelt en dröm för alla choklad- och snacksälskare!

Det vinnande bidraget skickades in av Eva från Kristianstad och hon får därmed sitt namn på chokladkakan. Hennes motivering var att hon ville skapa något spännande, därav kombinationen av den söta chokladen med sälta, i flera olika konsistenser, för att skapa en rolig och god variant. Helt enkelt något hon själv gärna skulle smaka!

”Kombinationen popcorn, rostad majs och salt var minst sagt en populär mix i tävlingen och många chokladälskare har valt den som sin favorit. Vi är så glada och stolta att nu kunna lansera den som en permanent smak i vårt sortiment”, fortsätter Niklas Larsson.

Tävlingen avslöjade en hel del andra innovativa smakförslag och kombinationer, som exempelvis, Pistage/Digestive/Karamell, Pecan/passion/kokos och Hallon/banan. Bland övriga populära smaker fanns exempelvis hallon, vit choklad, karamell, brownie och marshmallow. Över hela Sverige blandades dessa och andra ingredienser i alla möjliga kombinationer.

Läs vidare

Apetit lanserar nyttigare snacks

Apetit utökar sitt sortiment av frysta grönsakssnacks med Buffalo Blomkålsvingar.
Apetit_Buffalo_Cauliflower_Wings

For Real! Foods uppdaterar receptet och får ny delägare

For Real! Foods tar in Food Pharmacy som delägare och uppdaterar receptet på sin vitkålsbaserade pizzabotten.
af7443297a7ec8bb_org

Nespresso lanserar komposterbara kapslar

Efter tre års forskning och utveckling har Nespresso skapat en pappersbaserad, hemkomposterbar kapsel.
P_4585_COFFEE_BAGS_ESPRESSO_COFFEE_V2

Skogaholm Sommarruta på tillfälligt besök

Fazer lanserar Skogaholm Sommarruta i portionsbitar med extra kryddning av fänkål, korianderfrön och anis.
Skogaholmsommarruta

Senaste nytt

Så ska arbetet mot livsmedelsfusk stärkas

Regeringens utredning för att stärka arbetet mot livsmedelsfusk föreslår att en "Fuskenhet" inrättas på Livsmedelsverket .
av4r5856-scaled

Konsumenterna över lag nöjda med svenska matbutiker

Svenska konsumenter är generellt ganska nöjda med sina matbutiker, trots stigande priser.
Woman checking the grocery receipt

Ulrika Palm blir Cloetta Sveriges nya vd

Cloetta Sveriges nya vd Ulrika Palm kommer närmast från rollen som Division Director Nordics för Midsona Sverige AB.
palm

Mindre salt i bröd och charkprodukter

Saltinnehållet i bröd och charkprodukter som köps i butik har minskat betydligt de senaste åren.
Bröd