Kaj Török, informations- och hållbarhetschef på Max Burgers, har utsetts till Sveriges bästa hållbarhetschef av Aktuell Hållbarhets läsare och en jury. Han har bidragit till Max hållbarhetsarbete sedan 2006.
Sveriges bästa hållbarhetschef delas ut för sjätte gången till en person som har bidragit med affärsnytta, hållbarhetsnytta, innovation och nytänkande i företaget. Personen ska dessutom vara en skicklig ledare som engagerar både medarbetare och ledningsgrupp i hållbarhetssatsningarna. Prisets syfte är att identifiera och lyfta fram de bästa hållbarhetscheferna i näringslivet, för att inspirera, motivera samt stärka hållbarhetschefens roll.
”Det är en stor ära att bli utnämnd till Sveriges bästa hållbarhetschef. Det är ju förstås en laginsats som ligger bakom våra framgångar inom hållbarhetsområdet där både nuvarande och tidigare medarbetare har varit viktiga och särskilt ägarfamiljen Bergfors. Vårt framgångsrecept handlar om att skapa konkret hållbarhetsnytta på ett sätt som gör att Sveriges godaste burgare smakar ännu lite godare”, säger Kaj Török.
2008 blev Max världens första restaurangkedja att klimatmärka menyn och klimatkompensera alla utsläpp till 100 procent från jord till gästens bord. 14 juni 2018 blev Max som första matföretag i världen klimatpositivt, vilket innebär att företaget binder mer klimatgaser genom trädplantering än hela värdekedjan släpper ut och samtidigt minskar utsläpp i linje med FN:s globala 1,5-gradersmål. Kaj Török har varit en av drivkrafterna i arbetet.