Kaj Török på Max är Sveriges bästa hållbarhetschef

PUBLICERAD: 7 december 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Kaj Török, informations- och hållbarhetschef på Max Burgers, har utsetts till Sveriges bästa hållbarhetschef av Aktuell Hållbarhets läsare och en jury. Han har bidragit till Max hållbarhetsarbete sedan 2006.

Sveriges bästa hållbarhetschef delas ut för sjätte gången till en person som har bidragit med affärsnytta, hållbarhetsnytta, innovation och nytänkande i företaget. Personen ska dessutom vara en skicklig ledare som engagerar både medarbetare och ledningsgrupp i hållbarhetssatsningarna. Prisets syfte är att identifiera och lyfta fram de bästa hållbarhetscheferna i näringslivet, för att inspirera, motivera samt stärka hållbarhetschefens roll.

”Det är en stor ära att bli utnämnd till Sveriges bästa hållbarhetschef. Det är ju förstås en laginsats som ligger bakom våra framgångar inom hållbarhetsområdet där både nuvarande och tidigare medarbetare har varit viktiga och särskilt ägarfamiljen Bergfors. Vårt framgångsrecept handlar om att skapa konkret hållbarhetsnytta på ett sätt som gör att Sveriges godaste burgare smakar ännu lite godare”, säger Kaj Török.

2008 blev Max världens första restaurangkedja att klimatmärka menyn och klimatkompensera alla utsläpp till 100 procent från jord till gästens bord. 14 juni 2018 blev Max som första matföretag i världen klimatpositivt, vilket innebär att företaget binder mer klimatgaser genom trädplantering än hela värdekedjan släpper ut och samtidigt minskar utsläpp i linje med FN:s globala 1,5-gradersmål. Kaj Török har varit en av drivkrafterna i arbetet.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Anamma vill knuffa köttätare i en grönare riktning

Anamma lanserar köttavdraget, som innebär att den som har köpt kött kan använda kvittot för att få ett avdrag på vegoprodukter.
Köttavdraget

Fermentering ska ge nya hållbara råvaror

Greenfood och Tekinn undersöker hur svinn och rester kan omvandlas till ätbara råvaror med hjälp av fermentering.
8ebf740ccd2aa56f_org

Axfood förvärvar hela City Gross

Bergendahlskoncernen säljer resten av City Gross till Axfood. Köpeskillingen uppgår till 2 miljarder kronor.
803c6e3f4e727c16_org

Atria minskar sitt matsvinn med Matmissionen

Atria har tecknat ett donatoravtal med Matmissionen. Genom samarbetet kan Atria minska sitt matsvinn och samtidigt stödja Matmissionens arbete.
Matmissionen i Jakobsberg öppnar i april 2020.