Valio breddar sin produktserie Valio Oddlygood med en ny smak på det växtbaserade alternativet till ost – denna gång med smaken cheddar.
Med karaktäristisk cheddarsmak och smältegenskaper, är tillskottet Valio Oddlygood Veggie Cheddar det optimala pålägget i en grillad toast eller på burgaren. Efterfrågan på växtbaserade alternativ ökar, och med produktserien Oddlygood tog Valio steget in på den växtbaserade marknaden i mars 2018. Förra året lanserades seriens första växtbaserade- och glutenfria alternativ till ost, med smak av Gouda. Den rivna varianten är idag den mest populära på marknaden.
”Veggie har blivit varmt välkomnad av konsumenter, som längtat efter goda växtbaserade alternativ till ost med bra smältegenskaper. Därför är det extra kul att nu få presentera Veggie i en ny smak”, säger Veronica Kumlien, Produktchef på Valio Sverige.
Valios hållbarhetsarbete är högt prioriterat, vilket syns i de nya förpackningarna för Oddlygood Veggie slices. Genom ökat användande av återvunnen- och växtbaserad plast, har Valio minskat klimatutsläppen för de nya förpackningarna med 51 procent.
Oddlygood Veggie Cheddar består av sheasmör, rapsolja och kokosfett, och är helt fri från både palmolja och soja. Produkten är ett av få växtbaserade alternativ till ost som produceras i Norden och är berikad med vitamin B2, B12 och D, samt Jod och kalcium, för att tillgodose de som väljer växtbaserat, med ett näringsrikt substitut till ost.
Valio Oddlygood Veggie Cheddar kommer att finnas på ICA från vecka 40. Rekommenderat konsumentpris för Oddlygood® Veggie Cheddar är 19,90 kronor.