Valio Oddlygood breddas med smak av cheddar

PUBLICERAD: 29 september 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Valio breddar sin produktserie Valio Oddlygood med en ny smak på det växtbaserade alternativet till ost – denna gång med smaken cheddar.

Med karaktäristisk cheddarsmak och smältegenskaper, är tillskottet Valio Oddlygood Veggie Cheddar det optimala pålägget i en grillad toast eller på burgaren. Efterfrågan på växtbaserade alternativ ökar, och med produktserien Oddlygood tog Valio steget in på den växtbaserade marknaden i mars 2018. Förra året lanserades seriens första växtbaserade- och glutenfria alternativ till ost, med smak av Gouda. Den rivna varianten är idag den mest populära på marknaden.

”Veggie har blivit varmt välkomnad av konsumenter, som längtat efter goda växtbaserade alternativ till ost med bra smältegenskaper. Därför är det extra kul att nu få presentera Veggie i en ny smak”, säger Veronica Kumlien, Produktchef på Valio Sverige.

Valios hållbarhetsarbete är högt prioriterat, vilket syns i de nya förpackningarna för Oddlygood Veggie slices. Genom ökat användande av återvunnen- och växtbaserad plast, har Valio minskat klimatutsläppen för de nya förpackningarna med 51 procent.

Oddlygood Veggie Cheddar består av sheasmör, rapsolja och kokosfett, och är helt fri från både palmolja och soja. Produkten är ett av få växtbaserade alternativ till ost som produceras i Norden och är berikad med vitamin B2, B12 och D, samt Jod och kalcium, för att tillgodose de som väljer växtbaserat, med ett näringsrikt substitut till ost.

Valio Oddlygood Veggie Cheddar kommer att finnas på ICA från vecka 40. Rekommenderat konsumentpris för Oddlygood® Veggie Cheddar är 19,90 kronor.

Läs vidare

Dafgårds lanserar sin första hybridköttbulle

Dafgårds första 50/50-köttbulle – "Fridas köttbullar" – innehåller hälften grönsaker och hälften nötkött.
hälta test 2

Coop släpper växtbaserat substitut till tonfisk

Coop lanserar två växtbaserade nyheter av sojaprotein som alternativ till tonfisk.
RIKSMÖTETS ÖPPNANDE 2018

Skånemejerier lanserar ny proteindryck av svensk mjölk

Skånemejerier lanserar en proteinberikad drickyoghurt gjord på svensk mjölk – Lindahls PRO+.
Unknown

Nytt växtbaserat ostalternativ från Oddlygood

Oddlygood Cheezington Oh Protein är ett nytt växtbaserat alternativ till ost.
Pokébowl_2

Senaste nytt

Lantägg och Kung Markatta är årets Eko-septemberföretag

Kung Markatta och Lantägg har engagerat sig extra mycket under årets Eko-september. För sitt engagemang får de utmärkelsen "Årets Eko-septemberföretag".
b009b36a-2700-47b0-9a9f-91d186c057a2

Rapport: Politiska styrmedel krävs för att minska matsvinnet

Det krävs hårdare tag om Norden ska lyckas halvera matsvinnet innan 2030. Det visar en ny rapport.
Livsmedelsverket - Matsvinn brod2_nyhet

Klimatknuffen ska hjälpa Icas kunder att välja mer hållbart

Ica testar AI-tjänsten Klimatknuffen som ska tipsa e-handelskunderna om varor med lägre klimatavtryck.
sofie

EU-kampanj ska öka Irlands export av ekologiskt lammkött

Sverige är en av nyckelmarknaderna för Irlands EU-finansierade exportsatsning på ekologiskt lammkött.
On the organic sheep farm of Ross and Amy Jackson at Gurteen, Co. Tipperary.