Naturlig sportgel med manukahonung

PUBLICERAD: 25 september 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Manuka Sport – en ny och helt naturlig sportgel med manukahonung – lanseras i Sverige. En sportgel anpassad för både elitidrottare och ambitiösa motionärer som vill ta del av manukahonungens hälsofördelar och naturliga energi. Manuka Sport kommer i fyra smaker: Tropical, Berry, Cherry och Citrus.

Manukahonung är välkänt för dess hälsosamma och antibakteriella, antiinflammatoriska och antivirala egenskaper som år av forskning visat. Full av naturliga kolhydrater och energi är den enkel att konsumera och framförallt naturlig och god, utan konstgjorda tillsatser. Honung innehåller kolhydrater, både snabbt frisläppande glukos, och fruktos som frigörs aningen långsammare. Dessutom är det rikt på aminosyror, vitaminer, mineraler och antioxidanter. Antioxidanterna skyddar blodomloppet och cellerna, och till skillnad från artificiella sötningsmedel, stör inte honung matsmältningssystemet, vilket minimerar risken för magbesvär som många kan uppleva vid användning av energigels.

Sarah Aly som regelbundet tränar för triathlon, och som kommit på tredje plats i damklassen 40-44 i tävlingen Ironman på Hawaii, berättar om sin upplevelse av att använda sportgels med manukahonung.

”Inför stora utmaningar likt Ironman, är mängden träning extremt påfrestande för kroppen. Den energi jag laddar med före och under passet, är dels avgörande för min prestation där och då, men också för om jag ska klara av det lika tuffa pass jag avsett att genomföra redan lite senare samma dag. Det är viktigt för mig att energin är lättillgänglig, smakar gott, och ger mig den extra uthållighet som jag behöver för att orka, både fysiskt och psykiskt. Jag älskar känslan av att kroppen har kapaciteten att öka, när jag vill pusha det lilla extra som krävs för att nå toppen. För mig levererar verkligen Manuka Sport på alla de punkter som är betydelsefulla för mig i min träning. Jag har sedan jag började med manukahonung inför och under träningen, inte upplevt några dippar ens under mina tuffaste pass, och till varje träningstillfälle känner jag mig alltid lika redo att utvecklas ytterligare’’, konstaterar Sarah Aly.

”Alla som utövar sporter regelbundet kan använda Manuka Sport som energikälla för fokus och prestation. Speciellt under längre träningspass eller tävlingar. Det gäller inte bara de som ägnar sig åt triathlon, marathon, cykling och simning, utan även de som tränar andra fysiskt krävande sporter så som fotboll, handboll, tennis, basket, ridning med mera”,  utvecklar Jonas Nobel, VD på företaget Medfour AB, som lanserar produkterna i Sverige.

Tre anledningar att idrotta med Manuka Sport:

1.       En naturlig boost

Forskare rekommenderar ett kolhydratintag på 30-60g glukos i timmen vid krävande fysisk aktivitet som pågår i 90 minuter eller mer, och 60g glukos och 30g fruktos per timme vid fysisk aktivitet som pågår längre än två timmar. Manuka Sport är helt naturlig och fylld med en fördelaktig balans av manukahonung, snabbt frisläppande glukos och maltodextrin, samt fruktos som frigörs långsammare – varje gel Manuka Sport innehåller hela 27,5g kolhydrater. Utöver att Manuka Sport är laddad med kolhydrater, innehåller den fyra elektrolyter; natrium, kalium, kalcium och magnesium. Dessa elektrolyter förbättrar kroppens upptagningsförmåga av vätska.

2.       Ta hand om magen

Manuka Sport är helt utan konstgjorda ingredienser och bygger på manukahonung som inte stör matsmältningssystemet. Därför kan den vara ett hållbart alternativ för den som någon gång upplevt magbesvär vid intag av produkter innehållande artificiella sötningsmedel under tävling och träning.

3.       Håll dig frisk

Forskning har visat att långvariga och fysiskt krävande träningspass kan försvaga immunförsvaret i mellan 3–72 timmar efter ansträngningen. Halsfluss och halsont är vanliga sjukdomstillstånd, och när man väl har drabbats av dem bör man avhålla sig ifrån träning, eftersom risken annars finns att drabbas av hjärtmuskelinflammation.

Manukahonung verkar både antibakteriellt och antiinflammatoriskt och är framförallt effektiv vid halsont och halsfluss, då ämnet methylglyoxal (MGO) som finns i manukahonung både förebygger och motverkar att bakterier fastnar på celler i förkylningstider. Ett tips är därför att inta Manuka Sport, som innehåller manukahonung, innan och under din träning, för att hjälpa immunförsvaret att hålla dig frisk och därmed undvika träningsuppehåll under perioder då du har planerat in intensiv träning.

Energy Gel Honey Cherry
Manuka Sport Energy Gel Honey Cherry är en unik formula med manukahonung och lättsmälta kolhydrater. Den bygger på en blandning av 27,5 g kolhydrater och 57 mg elektrolyter, vilket gynnar vätskebalansen och ger energi vid träning. Manuka Sport Energy Gel Honey Cherry säljs i förpackning innehållande 12 gels om 45g styck. Rekommenderat pris är 359 kr.

Energy Gel Honey Tropical
Manuka Sport Energy Gel Honey Tropical är en unik formula med manukahonung och lättsmälta kolhydrater. Den bygger på en blandning av 27,5 g kolhydrater och 57 mg elektrolyter, vilket gynnar vätskebalansen och ger energi vid träning. Manuka Sport Energy Gel Honey Tropical säljs i förpackning innehållande 12 gels om 45g styck. Rekommenderat pris är 359 kr.

Energy Gel Honey Berry
Manuka Sport Energy Gel Honey Berry är en unik formula med manukahonung och lättsmälta kolhydrater. Den bygger på en blandning av 27,5 g kolhydrater och 57 mg elektrolyter, vilket gynnar vätskebalansen och ger energi vid träning. Manuka Sport Energy Gel Honey Berry säljs i förpackning innehållande 12 gels om 45g styck. Rekommenderat pris är 359 kr.

Energy Gel Honey Citrus
Manuka Sport Energy Gel Honey Citrus är en unik formula med manukahonung och lättsmälta kolhydrater. Den bygger på en blandning av 27,5 g kolhydrater och 57 mg elektrolyter, vilket gynnar vätskebalansen och ger energi vid träning. Manuka Sport Energy Gel Honey Citrus säljs i förpackning innehållande 12 gels om 45g styck. Rekommenderat pris är 359 kr.

Manuka Sport Energy Gel säljs även i Variety Pack med tre gels vardera av dessa fyra smaker.

Om manukahonung:
Manukahonung är en exklusiv honung som utvinns ur nektar från myrtenväxten Leptospermum Scoparium, även kallad Manuka, som växer på Nya Zeeland. Manukahonungen har i tusentals år använts för att läka svårbehandlade sår, lindra besvär och slå ut bakterier. Den anses också effektiv mot förkylning, influensa, kikhosta och halsinfektioner. Manukahonungen har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper som inte återfinns i någon annan honungssort.

Om Manuka Sport:
Manuka Sport Energy Gels är laddade med en unik kombination av kolhydrater och elektrolyter. Främsta kolhydratkällan består av Manukahonung från Nya Zeeland. Sportgelen finns i fyra olika smaker; Tropical, Berry, Cherry och Citrus. Produkterna säljs i 12-pack av respektive smak samt i ett Variety Pack som innehåller tre gels av samtliga fyra smaker. De finns att köpa hos b.la. Svenskt Kosttillskott, Proteinbolaget, Kronans Apotek, Apotea och Apotek Hjärtat.

 

 

Läs vidare

Nya funktionella havredrycker från Fazer Aito

Fazer Aito Boost är en ny kategori funktionella havredrycker, som kommer i de två smakerna hallon och mango.
boost

Sju höstnyheter från CandyKing

Fruktigt, salt och segt är utmärkande för CandyKings sju nya lösgodisbitar.
CandyKing-Liggande-1[4][3][4]

Alpro lanserar havredryck till kaffet

Alpro I Love Coffee Oat är en ny växtbaserad dryck som är framtagen för att ha i kaffe.
A_Coffee_Barista_Master_Image_flat_white_latte_art___Drinks_I-love-coffee-16-9

Blossa 23: En hyllning till Blossas hantverkshistoria

Blossa 23 är en vit starkvinsglögg med smak av hallon och humle, som även kommer i en alkoholfri variant.
Blossa-2023-Alkoholfri+15bildregel

Senaste nytt

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

Circle K testar ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
DSC_2106HR (4)

Spendrups ska börja återvinna kolsyra

Spendrups investerar 23 miljoner kronor i en anläggning för återvinning av kolsyra.
Bild på kolsyreanläggning till prm 230206