Chark-SM flyttas fram ett år till 13 oktober 2021

PUBLICERAD: 13 augusti 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Den 22 oktober 2020 skulle det ha varit dags för kött- och charkbranschens stora evenemang, Chark-SM i Göteborg. Efter samråd med flera företag i branschen, togs beslutet att flytta fram hela Chark-SM till den 13 oktober 2021 i Göteborg.

Under våren och sommaren har arrangörerna för Chark-SM arbetat intensivt och med fortsatta förhoppningar om att kunna arrangera Chark-SM den 22 oktober i år. Men efter nya samtal med flera företag i branschen och uppdatering av läget inför hösten, togs beslutet att flytta fram hela Chark-SM. Det gäller tävling och branschdag med bankett och tillhörande prisutdelning liksom Styckar-SM och onsdagens mingelmiddag. KCF:s årsstämma kommer att genomföras digitalt.

”Vi ville avvakta sommaren och utvecklingen av pandemin, innan vi fattade beslut om Chark-SM 2020 i denna speciella situation. I den pågående pandemin behöver vi alla agera ansvarsfullt och vi har nu gjort den samlade bedömningen att det inte längre går att hoppas på ett tillräckligt stabilt läge för att branschen ska kunna samlas i oktober, säger Magnus Därth, VD för Kött & Charkföretagen, KCF.

Olika lösningar har diskuterats, men för att kunna leverera det sponsorer, tävlande och besökare önskar av ett Chark-SM, behövs en fysisk mötesplats. Chark-SM arrangeras vanligtvis vartannat år, men nu blir det alltså den 13 oktober 2021. Tanken är att då genomföra samtliga delar, enligt nuvarande plan.

”Vi vet hur viktig Chark-SM är som samlingspunkt. Förutom att hylla Sveriges bästa charkprodukter är det nätverkandet och affärerna som står i fokus”, säger Patrik Swenzén, Tidskriften Kött och Chark.

Samtliga berörda kommer att kontaktas för vidare information om vad flytten av evenemanget innebär. Det har bland annat gått ut information via nyhetsbrev, sociala medier och på hemsidan.

”Alla sponsorer, medverkande och deltagare kan känna sig helt trygga i att denna lösning blir till det bästa och att Chark-SM 2021 blir värt att vänta på. Vi vill inte arrangera ett Chark-SM under restriktioner, utan vill kunna ”ge allt” till hela branschen när vi väl kör”, meddelar Magnus Därth och Patrik Swenzén.

Chark-SM arrangeras av Kött och Charkföretagen och Tidskriften Kött & Chark.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Kale Foods lanserar Juicy Marbles i Sverige

Kale Foods är distributör för Juicy Marbles växtbaserade produkteri Sverige.
IMG-4737

Axfoundation vinner Livsmedelspriset 2023

Livsmedelspriset 2023 går till Axfoundation som arbetar för ett mer hållbart samhälle.
Axfoundation_Livsmedelspriset_LivsmedelIFokus1024x768

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1