Coop presenterar ny tjänst för självscanning med mobil

PUBLICERAD: 6 augusti 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Efter en tids utveckling har Coop börjat testa en egenutvecklad applikation för självscanning och betalning via mobilen. För att finslipa tjänsten i butiksmiljö testas tjänsten i en butik i centrala Stockholm.

Coop fortsätter sin digitala utvecklingsresa med en ny självscanningsapplikation, där kunden, i ett första steg, själv kan scanna sina varor, betala för dem samt få ett kvitto och en kod för att kunna ta sig ur självutcheckningsområdet.

”Sen i höstas har vi jobbat stenhårt med vårt digitala erbjudande och vi utvecklar kontinuerligt nya smarta lösningar som underlättar våra kunders vardag. Vår nya applikation för självscanning är en lösning som ger oss möjlighet att fortsätta driva Matsverige framåt och är ett led i att ytterligare stärka vårt kunderbjudande, säger Magnus Johansson, VD i Coop.

Coops nya applikation för självscanning testas på Coop Sveavägen i Stockholm. Applikationen finns i en första version idag och fler funktioner kommer att adderas framöver, som allergiinformation, innehållsförteckning och Coops nya hållbarhetsdeklaration. Det finns även potential att väva samma den fysiska och digitala shoppingen och utnyttja online-shoppingens leveransmöjligheter.

Målsättningen är att öppna upp applikationen för allmänheten efter sommaren 2020.

”Vi ser en stor potential för självscanning med mobilen. När kunden kan scanna och betala själv kan de välja hur mycket tid de vill lägga på olika moment i butiken och i större utsträckning styra sin upplevelse. Vi ser samtidig att vi kan erbjuda en helt ny butiksupplevelse. Just nu är vi i slutfasen av arbetet med vår flaggskepsbutik i Hagastaden, Stockholm, och där har vi tagit fasta på möjligheten med självscanning via mobil och utformat en butiksupplevelse utöver det vanliga”, säger Christian Wijkström, VD i Coop Butiker & Stormarknader.

 

 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Kale Foods lanserar Juicy Marbles i Sverige

Kale Foods är distributör för Juicy Marbles växtbaserade produkteri Sverige.
IMG-4737

Axfoundation vinner Livsmedelspriset 2023

Livsmedelspriset 2023 går till Axfoundation som arbetar för ett mer hållbart samhälle.
Axfoundation_Livsmedelspriset_LivsmedelIFokus1024x768

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1