Stjärnägg startar danskt bolag tillsammans med Dueholm

PUBLICERAD: 4 augusti 2020
UPPDATERAD: 21 februari

|

Stjärnägg har tillsammans med det danska äggföretaget Dueholm startat bolaget Stjerneæg A/S, som kommer att leverera ägg och äggprodukter till den danska marknaden, både under sitt eget varumärke Stjerneæg och kundernas egna varumärken.

”Stjerneæg blir ett alternativ till de nuvarande stora aktörerna på den danska marknaden för ägg och äggprodukter. Vi söker nu partners som vill utveckla äggkategorin tillsammans med oss”, säger Rolf Poulsen, VD för Stjerneæg A/S och en del av familjen bakom Dueholm.

Det nya partnerskapet förändrar inte de två partnernas nuvarande affärsmodeller och profiler. Dueholm kommer fortsatt att vara en leverantör av ekologiska ägg till den danska marknaden, och Stjärnägg AB, som ägs av fyra familjeägda äggpackerier och producenter från olika delar a Sverige, kommer att fortsätta att vara Sveriges ledande leverantör av alla typer av ägg och äggprodukter.

”Det här är två mycket väl fungerande och effektiva företag som nu har bildat Stjerneæg A/S, och jag är säker på att det nya företaget kommer att bidra till ökad effektivitet på den danska marknaden. I Sverige är vi vana vid en mycket hårdare konkurrens på äggmarknaden. Därför kan vi erbjuda de danska kunderna konkurrenskraftiga priser. Sammantaget kommer Stjerneæg A/S kunna erbjuda flera fördelar till de danska kunderna”, säger Stjärnäggs VD Håkan Burlin.

”Vi upplever en stor samhörighet med familjen Poulsen och vi har stor respekt för det entreprenörskap som kännetecknar just Dueholm. Så det är väldigt inspirerande att ingå ett samarbete med Poulsen-familjen.”

 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

Circle K testar ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
DSC_2106HR (4)

Spendrups ska börja återvinna kolsyra

Spendrups investerar 23 miljoner kronor i en anläggning för återvinning av kolsyra.
Bild på kolsyreanläggning till prm 230206