Fazer fortsätter satsa på bröd med havreinnehåll

PUBLICERAD: 25 juni 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Fazer satsar vidare på havrebaserade bröd via Havrerundel och Ekologiska Havrehalvor.

De nya tillskotten i brödhyllan bidrar till ett bredare sortiment av havreprodukter och passar både för den som redan gillar fullkornsbröd och för den som vill ha ett hälsosamt men mildare och ljusare alternativ.

Fazer Havrerundel är en saftig, mjuk och smakrik brödkaka i portionsstorlek, med lagom sälta och en mjuk, luftig karaktär som bakas i vårt bageri i Umeå. Nästan en tredjedel av Havrerundelns spannmål består av havre (17% av brödet). Havrerundeln passar lika bra till familjens frukost som till en matig lunchmacka.

Fazer Ekologiska Havrehalvor är KRAV-märkta och innehåller endast ekologiska råvaror; 31% fullkorn från vete och råg och 12% havre. Med Ekologiska Havrehalvor finns det nu fler valmöjligheter för de som gillar ett mörkare portionsbröd men också till de som tycker traditionellt rågbröd är för kraftigt. Havrehalvorna bakas i bageriet i Lidköping med mjöl odlat på Västgötaslätten från egen kvarn.

Den unika förpackningen med skyddande atmosfär bidrar till minskat svinn eftersom det ger brödet en naturlig hållbarhet på 70 dagar.

”Bröden tror vi kommer passa många och uppskattas både av dem som gillar ett mörkare kraftigare bröd och de som föredrar en ljus mjuk brödkaka. Fazers havrebröd har en mild och god smak som gör det enkelt att få barnen att äta fullkorn och njuta på ett sunt sätt”, säger Linda Munkhammar, Brand Manager på Fazer.

Att äta mer fullkorn är ett enkelt och viktigt steg för hälsan och en smidig genväg till mer fullkorn stavas havre. Fullkorn och fibrer håller oss mätta och ger näring till tarmbakterierna – det ger en bra grund för en rad olika hälsoeffekter. Havre har många hälsofördelar, bland annat tack vare sitt innehåll av protein, hälsosamt fett, vitaminer och mineraler och bidrar tack vare sina speciella fibrer (betaglukan) till en jämn blodsockernivå. Havre är lätt att tycka om och har en mild och snäll smak jämfört med till exempel råg som har en kraftigare och mer karaktäristisk fullkornssmak.

Den första brödet i Fazers nya serie havrebröd, Fazer Havrefralla lanserades i vecka 8. De nya havrebröden har funnits i dagligvaruhandeln sedan vecka 20. Rekommenderat ca pris för Fazer Havrerundel är 23,90 kr och för Fazer Ekologiska havrehalvor är rekommenderat ca pris 22,90 kr.

 

Läs vidare

Lydén Distillery lanserar färdigblandad Dry Martini

Drajja är en färdigblandad Dry Martini på flaska från hantverksdestilleriet Lydén Distillery.
drajja

Froosh lanserar tre smoothies i fruktiga smaker

Froosh lanserar en trio av fruktiga smoothies i större förpackning på 750 ml.
Froosh

Apetit lanserar nyttigare snacks

Apetit utökar sitt sortiment av frysta grönsakssnacks med Buffalo Blomkålsvingar.
Apetit_Buffalo_Cauliflower_Wings

For Real! Foods uppdaterar receptet och får ny delägare

For Real! Foods tar in Food Pharmacy som delägare och uppdaterar receptet på sin vitkålsbaserade pizzabotten.
af7443297a7ec8bb_org

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado