Fazer fortsätter satsa på bröd med havreinnehåll

PUBLICERAD: 25 juni 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Fazer satsar vidare på havrebaserade bröd via Havrerundel och Ekologiska Havrehalvor.

De nya tillskotten i brödhyllan bidrar till ett bredare sortiment av havreprodukter och passar både för den som redan gillar fullkornsbröd och för den som vill ha ett hälsosamt men mildare och ljusare alternativ.

Fazer Havrerundel är en saftig, mjuk och smakrik brödkaka i portionsstorlek, med lagom sälta och en mjuk, luftig karaktär som bakas i vårt bageri i Umeå. Nästan en tredjedel av Havrerundelns spannmål består av havre (17% av brödet). Havrerundeln passar lika bra till familjens frukost som till en matig lunchmacka.

Fazer Ekologiska Havrehalvor är KRAV-märkta och innehåller endast ekologiska råvaror; 31% fullkorn från vete och råg och 12% havre. Med Ekologiska Havrehalvor finns det nu fler valmöjligheter för de som gillar ett mörkare portionsbröd men också till de som tycker traditionellt rågbröd är för kraftigt. Havrehalvorna bakas i bageriet i Lidköping med mjöl odlat på Västgötaslätten från egen kvarn.

Den unika förpackningen med skyddande atmosfär bidrar till minskat svinn eftersom det ger brödet en naturlig hållbarhet på 70 dagar.

”Bröden tror vi kommer passa många och uppskattas både av dem som gillar ett mörkare kraftigare bröd och de som föredrar en ljus mjuk brödkaka. Fazers havrebröd har en mild och god smak som gör det enkelt att få barnen att äta fullkorn och njuta på ett sunt sätt”, säger Linda Munkhammar, Brand Manager på Fazer.

Att äta mer fullkorn är ett enkelt och viktigt steg för hälsan och en smidig genväg till mer fullkorn stavas havre. Fullkorn och fibrer håller oss mätta och ger näring till tarmbakterierna – det ger en bra grund för en rad olika hälsoeffekter. Havre har många hälsofördelar, bland annat tack vare sitt innehåll av protein, hälsosamt fett, vitaminer och mineraler och bidrar tack vare sina speciella fibrer (betaglukan) till en jämn blodsockernivå. Havre är lätt att tycka om och har en mild och snäll smak jämfört med till exempel råg som har en kraftigare och mer karaktäristisk fullkornssmak.

Den första brödet i Fazers nya serie havrebröd, Fazer Havrefralla lanserades i vecka 8. De nya havrebröden har funnits i dagligvaruhandeln sedan vecka 20. Rekommenderat ca pris för Fazer Havrerundel är 23,90 kr och för Fazer Ekologiska havrehalvor är rekommenderat ca pris 22,90 kr.

 

Läs vidare

Sommarkänsla året runt med Pomonader

Kiviks Musteri lanserar det nya konceptet Pomonad, en kolsyrad dryck baserad på svenska äpplen och andra svenska sommarsmaker.
Pomonader 16_9

Felix moderniserar hela kolonialhyllan

Felix lanserar nya såser och dressingar, recepten på flera befintliga produkter förbättras och hela sortimentet kommer i nya "drizzleflaskor".
Sallad_1200x750 2

Santa Maria lanserar smaksättare med extra sting

Santa Maria lanserar en hetare variant av sin Sweet Chili-sås – Sweet Chili Sås Hot – och uppdaterar receptet på sina äggnudlar.
santa maria

Ostspäckad limited edition från Santa Maria

Santa Maria lanserar Santa Maria Crunchy & Cheesy Strips – en ny limited edition med en distinkt ostsmak och dippvänlig form.
Unknown

Senaste nytt

Coop ansluter till Lantmännens odlingsprogram

Coop ansluter Coop Havregryn till Klimat & Natur – Lantmännens odlingsprogram för Framtidens Jordbruk.
coop

Agtira stärker sin marknadsposition

Agtira blir medlem i Svenska Odlarlaget, en medlemsägd producentorganisation för växthusodlare i Sverige.
agtira vd

Första trendrapporten om svenskt öl

Hur ser framtiden ut för svenskt öl? Vilka trender präglar branschen 2025? Beernews presenterar Sveriges första trendrapport om öl.
Skärmavbild 2025-01-14 kl. 08.53.14

Consivo köper dansk livsmedelsdistributör

Consivo Group har förvärvat danska livsmedelsdistributören L’Italia Buona och kan nu erbjuda sina tjänster på alla fyra nordiska huvudmarknader.
Bild 1 Pasta