Fem vegetariska nyheter från Kung Markatta

PUBLICERAD: 17 juni 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Nu lanserar Kung Markatta fem  nyheter – ekologiska och växtbaserade proteinalternativ. Nyheterna är Jordnötsbiffar, Rödbetsbiffar, Solrosburgare, Havrebiffar och Pizzabollar.

”Vi ser en fortsatt ökad efterfrågan på vegetarisk mat. Samtidigt ser vi att många vill ha inspiration till nya vegetariska rätter och mer variation. Dessutom ska det vara enkelt att tillaga. Vi vill hjälpa konsumenter att tillaga goda vegetariska måltider som passar hela familjen” säger Linda Wass, Brand Manager på Kung Markatta.

Ända sedan 1983 har Kung Markatta levererat ekologisk matglädje och nu hittar du för första gången produkterna även i frysdisken. Kung Markatta lanserar växtbaserade proteinalternativ som är baserade på baljväxter, grönsaker och härliga kryddor. Smakerna passar alla i familjen, stora som små. De är dessutom lämpliga för veganer. Jordnötsbiffar, Rödbetsbiffar, Solrosburgare och Pizza bullar är dessutom glutenfria.

Vi äter mer och allt oftare vegetarisk mat. Idag är ca 7% i Sverige vegetarianer och betydligt fler identifierar sig som flexitarianer. 62% äter vegetariskt minst en gång i månaden.

Här är nyheterna:

Jordnötsbiffar – Härligt knapriga biffar med bitar av jordnötter och ett sting av het chili och spiskummin.

Rödbetsbiffar – En oslagbar kombination av söt rödbeta och salt kapris, med en nypa färsk malen svartpeppar.

Solrosburgare – Smakrika kikärtsburgare smaksatta med salvia, lök och solrosfrön. De innehåller dessutom pumpa- och linfrö och en nypa chipotle.

Havrebiffar – Perfekt smakkombination av havre, kikärtor vitkål och morot. Smaksatta med lök och en nypa kryddpeppar.

Pizzabollar – Barnvänliga bollar med krispiga bitar majs och solrosfrö. Smaksatta med tomat och oregano.

 

Läs vidare

Protos lanserar Både & färs

Protos nya färs Både & görs av hälften nötkött och hälften linser från Krav-märkta svenska gårdar.
SaS Både & färs

Lönneberga lanserar Kyckling Ministeak

Lönneberga breddar sitt naturella kycklingsortiment med Kyckling Ministeak, en lårfilé med skinn, som blir först med Lönnebergas nya förpackningsdesign.
Unknown

CandyKing lanserar åtta lösgodisnyheter

Godishamburgare och kokosbollar i miniformat är några av CandyKings höstnyheter.
CandyKing

Yipin lanserar tempeh som helbit

Familjeföretaget Yipin lanserar naturell tempeh som helbit i 200-gramsförpackning.
2024-V36_Tempeh helbit_Banner_Pressrelease

Senaste nytt

Lidl och LRF i nytt samarbete

Lidl Sverige och LRF tecknar en avsiktsförklaring för att främja svensk livsmedelsproduktion.
Lidl Sverige och LRF tecknar avsiktsförklaring för att främja svensk livsmedelsproduktion

Protos lanserar Både & färs

Protos nya färs Både & görs av hälften nötkött och hälften linser från Krav-märkta svenska gårdar.
SaS Både & färs

Rekordsommar för alkoholfri öl

Försäljningen av alkoholfri öl har gått upp med mer än 750 procent under de senaste tio åren och sommaren 2024 blev inget undantag.
Carlsberg

Lönneberga lanserar Kyckling Ministeak

Lönneberga breddar sitt naturella kycklingsortiment med Kyckling Ministeak, en lårfilé med skinn, som blir först med Lönnebergas nya förpackningsdesign.
Unknown