Italienska Granarologruppen köper Matric Italgross

PUBLICERAD: 11 juni 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Granarologruppen har förvärvat 100 procent av importföretaget Matric Italgross AB. Företaget byter nu namn till Granarolo Nordic och lanserar ett brett sortiment av italiensk ost under varumärket Granarolo.

Granarologruppen, ett kooperativ som ägs av 700 italienska mjölkbönder, är den största mejerigruppen i Italien. Redan 2016 förvärvade Granarologruppen 50 procent av Matric Italgross som ett steg i processen att etablera sig i Sverige, och nu förvärvas resten av företaget.

”Vi ser en stor potential på den svenska marknaden, målet är att bli den främsta leverantören av italienska kvalitetsprodukter – produkter som du hittar på hyllorna i Italien och som italienarna själva handlar och älskar. Vi har vårt eget varumärke Granarolo, där vi säljer både färskost och hårdost, men i Sverige är vi även agentur för andra starka italienska varumärken som Mutti och Monini”, säger Luca Tonin, VD Granarolo Nordic.

De första Granaroloprodukterna som lanseras på den svenska marknaden är ett brett sortiment av italiensk ost:  färskost som Mozzarella och Burrata, hårdost som Parmigiano Reggiano och Grana Padano samt den helt egna Quattrocento som är en unik ”Italian farm to fork cheese” utvecklad av Granarolo och gjord uteslutande av mjölk från Granarolos egna gårdar. Ett osthjul på 36 – 38 kilo görs av 400 liter mjölk, därav namnet Quattrocento, som betyder just fyrahundra.

”Italiensk ost som Mozzarella och Parmigiano Reggiano är välkända och omtyckta i Sverige. Många värdesätter den tradition och kvalitet som kännetecknar äkta italienskt osthantverk och vi erbjuder ett brett sortiment av italienska ostar som till 100 procent tillverkas i Italien enligt sann italiensk tradition”, säger Luca Tonin.

Både Granarolo Mozzarella och hårdosten Quattrocento tillverkas med mikrobiellt ystenzym, vilket innebär att de kan ätas av laktovegetarianer. Granarolos ostar är idag listade på Coop, Willys och Hemköp.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Kale Foods lanserar Juicy Marbles i Sverige

Kale Foods är distributör för Juicy Marbles växtbaserade produkteri Sverige.
IMG-4737

Axfoundation vinner Livsmedelspriset 2023

Livsmedelspriset 2023 går till Axfoundation som arbetar för ett mer hållbart samhälle.
Axfoundation_Livsmedelspriset_LivsmedelIFokus1024x768

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1