Clarion Hotel Sign introducerar klimatmärkta konferensmenyer i samarbete med Klimato. Tanken är att minska gästernas koldioxidutsläpp, samtidigt som man klimatkompenserar för gästernas måltider.
”Det känns otroligt bra att kunna redovisa vilken påverkan våra gästers val har på miljön och på så sätt ta vårt miljöansvar på allvar. En genomsnittlig lunch ger ett utsläpp på 1,73 kg CO2e per person. Genom att uppmuntra våra gäster till att välja ett vegetariskt alternativ halveras utsläppen”, säger Sebastian Sundling, Inhouse Sales Manager på Clarion Hotel Sign.
Förutom att erbjuda klimatmärkta menyer, klimatkompenserar hotellet för konferensgästernas koldioxidutsläpp via Klimato, genom att skänka pengar till bioenergi i Sri Balaji. Projektet i Sri Balaji bidrar till FN:s globala mål nr 4, 7, 8 och 13, som bland annat bidrar till att lokala kraftverk använder sig av förnybart jordbruksavfall som bränsle.
Satsningen på mer klimatsmart mat på Clarion Hotel Signs konferensavdelning är igång och inom kort är ambitionen att lansera Klimato till hotellets övriga avdelningar.