360°EatGuide är en ny nordisk restaurangguide, som både bedömer hållbarhet och gastronomi. Guiden har rankat 250 restauranger och hotell i hela Norden. På en gala i Stockholm 30 september presenterades vinnarna i tio olika kategorier.
360°EatGuide är ett initiativ av Bergkvist Publishing tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och några av Nordens bästa kockar. Cirka 250 restauranger och hotell i hela Norden har testats och bedömts. Guiden omfattar tio kategorier: Restaurant, Chef, Lighthouse, Hospitality, Young Chef, Hotel, Waste, Action!, Green och Experience.
2019 års vinnare:
Restaurang: Amass, Danmark
Action!: Paus Svensson, Fotografiska, Sverige
Experience: Vineyard Experience/Restaurang Äng, Sverige
Hotel: Högbo Brukshotel, Sverige
Chef: Fredrik Johnsson, Volt, Sverige
Young Chef: Desirée Jaks, Agrikultur, Sverige
Hospitality: Credo, Norge
Waste: Nolla, Finland
Green: Noma, Danmark
Lighthouse (Kravs pris): Lilla Bjers, Sverige
Läs mer om vinnarna och rankningen här