Hållbara restauranger och hotell prisade av 360°EatGuide

PUBLICERAD: 2 oktober 2019
UPPDATERAD: 21 februari

Lilla Bjers på Gotland vann Kravs hållbarhetspris 360°Lighthouse. Restaurangen ägs och drivs av Margareta och Göran Hoas. Foto: Krav

360°EatGuide är en ny nordisk restaurangguide, som både bedömer hållbarhet och gastronomi. Guiden har rankat 250 restauranger och hotell i hela Norden. På en gala i Stockholm 30 september presenterades vinnarna i tio olika kategorier.

360°EatGuide är ett initiativ av Bergkvist Publishing tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och några av Nordens bästa kockar. Cirka 250 restauranger och hotell i hela Norden har testats och bedömts. Guiden omfattar tio kategorier: Restaurant, Chef, Lighthouse, Hospitality, Young Chef, Hotel, Waste, Action!, Green och Experience.

2019 års vinnare:

Restaurang: Amass, Danmark

Action!: Paus Svensson, Fotografiska, Sverige

Experience: Vineyard Experience/Restaurang Äng, Sverige

Hotel: Högbo Brukshotel, Sverige

Chef: Fredrik Johnsson, Volt, Sverige

Young Chef: Desirée Jaks, Agrikultur, Sverige

Hospitality: Credo, Norge

Waste: Nolla, Finland

Green: Noma, Danmark

Lighthouse (Kravs pris): Lilla Bjers, Sverige

Läs mer om vinnarna och rankningen här

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Så ska arbetet mot livsmedelsfusk stärkas

Regeringens utredning för att stärka arbetet mot livsmedelsfusk föreslår att en "Fuskenhet" inrättas på Livsmedelsverket .
av4r5856-scaled

Konsumenterna över lag nöjda med svenska matbutiker

Svenska konsumenter är generellt ganska nöjda med sina matbutiker, trots stigande priser.
Woman checking the grocery receipt

Ulrika Palm blir Cloetta Sveriges nya vd

Cloetta Sveriges nya vd Ulrika Palm kommer närmast från rollen som Division Director Nordics för Midsona Sverige AB.
palm

Mindre salt i bröd och charkprodukter

Saltinnehållet i bröd och charkprodukter som köps i butik har minskat betydligt de senaste åren.
Bröd