Med sitt nya Grötbröd vill Pågen göra det enkelt för konsumenterna att få i sig en nyttig och mättande frukost, som är lite mer praktisk än gröt.
”Att äta gröt till frukost är en gammal tradition, och gröt har fått ett uppsving kopplat till hälsotrenden då vi är allt mer måna om vad vi stoppar i oss. Många av oss tycker det är gott och mättande med gröt, men i den lite stressade vardagen väljer många ändå bort det på grund av tidsbrist”, säger Patric Bichot, produktchef på Pågen.
Pågens nyckelhålsmärkta Grötbröd är en modern tolkning av ett gammaldags grötbröd, som bakades på den överblivna gröten från frukosten. Grötbrödet innehåller bland annat skållad fullkornshavre, surdeg, rostad havre och solrosfrön.
”Det har varit viktigt för oss att det nya grötbrödet ger ordentlig mättnad och näring. Två skivor av grötbrödet ger till exempel lika mycket fiber som en portion havregrynsgröt”, säger Patric Bichot.