Nu går det att panta påsarna till Skogaholmsbröd

PUBLICERAD: 12 augusti 2019
UPPDATERAD: 21 februari


Skogaholm startar ett samarbete med konsumentappen PantaPå. Nu kan påsarna till Skogaholmsbrödet pantas på över 5 000 återvinningsstationer.

Från och med den 12 augusti kan Skogaholmspåsar i plast pantas med hjälp av PantaPå-appen. Genom att ladda ner PantaPå-appen, ta sig till närmaste återvinningsstation som hittas i appen, skanna streckkoden på påsen och kasta den i rätt behållare får man en rabattkupong på nästa köp av Skogaholmsbröd.

”Genom att så många svenska hushåll nås via Skogaholms brödpåsar hoppas vi att användningen av appen ökar och att många fler varumärken hoppar på tåget för ökad återvinning av plast”, säger Suwar Mert, grundare och VD för PantaPå.

Om plastpåsar får ett värde ökar sannolikheten att de återvinns från 18 till över 80 procent, enligt Naturvådsverket & Forum PET.

Fazer, som äger varumärket Skogaholm, har skrivit under ”Plastinitiativet 2022”, som innebär att hela den svenska verksamheten har åtagit sig att ställa om till 100 procent återvinningsbara förpackningar senast 2022. Sedan 2017 har Fazer minskat sin plastanvändning med 81 ton, genom att tunna ut plasten och minska brödförpackningarna. Majoriteten av plastförpackningarna är materialåtervinningsbara.

PantaPå-appen
DLF: Plastinitiativet 2022

Läs vidare

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport visar att de viktigaste alternativen till plastförpackningar "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Konsumenterna föredrar pappersbaserade förpackningar

Den senaste konsumentenkäten Trend Tracker Survey 2023 från Two Sides Europe visar att konsumenter föredrar pappersbaserade förpackningar.
låda på transportx

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Senaste nytt

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

Circle K testar ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
DSC_2106HR (4)

Spendrups ska börja återvinna kolsyra

Spendrups investerar 23 miljoner kronor i en anläggning för återvinning av kolsyra.
Bild på kolsyreanläggning till prm 230206