Hållbarheten förlängs med hemlig ”aktiv ingrediens”

PUBLICERAD: 21 januari 2019
UPPDATERAD: 21 februari


Företaget It´s Fresh! har utvecklat en smart ”hemlig” teknik för att förlänga hållbarheten hos förpackade färska produkter som bär, frukt, grönsaker, blommor, etc.

Företaget skriver att man genom att belägga förpackningsfilmen på trågförpackningar eller liknande med en hemlig ”aktiv ingrediens” kan man absorbera utsöndringen av produkternas naturliga ”mognadsgas” etylen och på så viss väsentligt förlänga produkternas hyllivslängd.

Tekniken, som kallas ”Infinite”, har utvecklats under tre års tid och nu ska brittiska supermarketkedjan Morrisons konsumenttesta tekniken på förpackningar för färska bär.

It´s Fresh! skriver att tester visat att Infinite-tekniken är effektivare och miljövänligare än konventionella förpackningsmetoder och att den kan användas i förpackningar med obehandlad frukt.

”Vår förpackning är vad vi kallar en ´ändamålsenlig förpackning´ som verkligen bidrar till att minska matavfallet och minska den mängd förpackning som behövs totalt, eftersom produkterna varar längre”, säger Simon Lee, en av grundarna till It´s Fresh!.

Flera tester har gjorts runt om i världen av It´s Freshs! nya förpackningsteknik och överallt har man noterat väsentligt förlängd hållbarhet och bibehållande av kvalitet hos de förpackade produkterna, Exempelvis har man testat på jordgubbar i Frankrike, blåbär i Polen, körsbär i Grekland och bananer i Australien.

 

 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Ljusare läge för svensk livsmedelsproduktion

Under årets första kvartal bröt svensk livsmedelsindustri en 18 månader lång period av minskande försäljning och lönsamhet.
carl_eckerdal_1_web

Missvisande rapportering om glasspriser

Flera medier rapporterar om ökade glasspriser, men priset på glass har inte ökat mer än vad den genomsnittliga livsmedelskassen har gjort.
10754 Ice Dream SaltKaramell

Finsk godisnyhet för alla choklad- och lakritsälskare

Nu lanserar Cloetta det finska chokladvarumärket Tuplas senste nyhet i Sverige: Tupla Double Layer Liquorice.
Tupla

Svenska konsumenter drar åt olika håll

Fler svenskar är beredda att lägga mer pengar på mat, men skillnaderna är stora mellan olika konsumentgrupper, visar en ny rapport.
Skärmavbild 2024-05-22 kl. 08.44.48