Marie Nygren blir ny VD för Kooperativa Förbundet

PUBLICERAD: 15 januari 2019
UPPDATERAD: 21 februari


Marie Nygren har utsetts till ny VD för Kooperativa Förbundet. Hon är idag vice VD för Systembolaget och tillträder den nya tjänsten i sommar. Anders Dahlquist-Sjöberg fortsätter som vice VD för KF.

”Det är en stor glädje att få välkomna Marie Nygren som VD på KF. Hon är en stark kraft med tung erfarenhet av ledarskap och förändringsarbete. Dessutom har hon arbetat många år på Coop och känner väl till organisationens utmaningar, vilket är ett extra plus. Jag ser fram emot den resa vi ska göra tillsammans”, säger KF:s ordförande Tommy Ohlström.

”Marie har varit delaktig i Systembolagets framgångsrika förändringsarbete och erfarenheterna hon bär med sig från det arbetet kommer vi att ha stor nytta av.” 

Marie Nygren är civilekonom och arbetar på Systembolaget som vice VD och direktör för verksamhetsområde Erbjudande. Hon har tidigare varit kategoriområdeschef för Specialvaror och Food på Coop Sverige och har även en bakgrund som VD på Adara, ett dotterbolag till Apoteket AB, och som VD för Stor & Liten

”KF är ett företag byggt på starka värderingar och med ett uppdrag som engagerar. Det känns fantastiskt roligt att komma tillbaka till kooperationen och tillsammans med medarbetarna skapa resultat och ge våra medlemmar möjlighet att bidra till en hållbar utveckling”, säger Marie Nygren.

”Jag har ett stort hjärta för KF och Coop. KF har stor potential som samlad kraft för konsumentkooperationen. De senaste åren har man genomgått en tuff men nödvändig resa. Nu finns det goda förutsättningar för en fortsatt framgångsrik utveckling. Mitt fokus blir att fortsätta den resan, så att gemensamma spelregler och ramar får full effekt. Det är ett både spännande och utmanade uppdrag som jag ser fram emot att ta ansvar för.” 

 

 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Kale Foods lanserar Juicy Marbles i Sverige

Kale Foods är distributör för Juicy Marbles växtbaserade produkteri Sverige.
IMG-4737

Axfoundation vinner Livsmedelspriset 2023

Livsmedelspriset 2023 går till Axfoundation som arbetar för ett mer hållbart samhälle.
Axfoundation_Livsmedelspriset_LivsmedelIFokus1024x768

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1