Paulig skjuter upp öppnandet av sin fabrik i Mölnlycke 

PUBLICERAD: 27 november 2018
UPPDATERAD: 21 februari


Den finska koncernen Paulig skjuter upp öppnandet av en fabrik för Gold&Greens havrebaserade produkt Pulled Oats i Mölnlycke. 

2016 förvärvade den finska livsmedelskoncernen Paulig 51 procent av det nystartade bolaget Gold&Green Foods Oy, vars havrebaserade proteinalternativ Pulled Oats utsågs till Årets Livsmedel i Finland. Mot bakgrund av försäljningsutvecklingen i Finland prognosticerades en snabb volymutveckling även i andra länder. En fabrik började byggas i Järvenpää, parallellt med en ytterligare fabrik i Mölnlycke. 

Eftersom tillväxttakten utanför Finland hittills inte har motsvarat förväntningarna finns för närvarande inte behov av två fabrikers produktionskapacitet, meddelar Paulig, som därför har fattat ett så kallat inriktningsbeslut, som innebär att öppnandet av fabriken skjuts på framtiden och 18 medarbetare varslas om arbetsbrist. 

”Det är ett tungt besked som har delgetts våra medarbetare i Mölnlycke och vi kommer att göra allt vi kan för att stötta dem. Det är vårt viktigaste uppdrag i nuläget”, säger Henrik Samuelson, divisionschef för Paulig Foods. 

Paulig har för avsikt att ”konservera” fabriken i Mölnlycke, vilket innebär att man behåller anläggningen och maskinerna i befintligt skick för att snabbt kunna dra igång produktionen när behov uppstår i framtiden.  

”Planerna på internationell expansion för Gold&Green kvarstår, även om prognoserna har justerats då tillväxttakten inte har varit så hög som i våra initiala beräkningar. En uppstart av fabriken kommer inte att ske inom det närmaste året, men vi följer naturligtvis kontinuerligt upp volymutvecklingen och är beredda att justera planen därefter. Men som sagt, det viktiga för oss i nuläget är att ta hand om våra medarbetare”, säger Henrik Samuelson. 

Pulled Oats kommer fortsatt att produceras i fabriken i Järvenpää i Finland.

 

 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Kale Foods lanserar Juicy Marbles i Sverige

Kale Foods är distributör för Juicy Marbles växtbaserade produkteri Sverige.
IMG-4737

Axfoundation vinner Livsmedelspriset 2023

Livsmedelspriset 2023 går till Axfoundation som arbetar för ett mer hållbart samhälle.
Axfoundation_Livsmedelspriset_LivsmedelIFokus1024x768

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1