De senaste åren har Kronfågel satsat på innovation i charkhyllan, ett arbete som resulterade i 15 medaljer i årets Chark-SM: Fem guld, fem silver och fem brons
Den traditionella julskinkan har fått en rejäl utmaning av Kronfågels Kycklingjulskinka, som blev en av guldmedaljörerna i klassen julskinka på Chark-SM. Det är ett exempel på Kronfågels satsning på nya innovativa charkprodukter.
”Kronfågel vill hjälpa konsumenten göra fler hälsosamma och hållbara val och har länge satsat på innovation. På detta sätt kan Kronfågel erbjuda en mängd charkprodukter med kyckling som råvara. Vi är extra glada över guldmedaljen för vår innovation Kycklingjulskinkan”, säger Anders Ferlin, innovationschef på Kronfågel.
Kronfågels Kycklingjulskinka produceras av svensk kycklingfilé. Den har en kötthalt på 88 procent och väger 900 gram. Kycklingjulskinkan är tillagad på klassiskt vis, det vill säga rimmad med traditionell julskinkelake och färdigkokt.
Produkter som belönas med guldmedalj i Chark-SM är helt utan anmärkning och av allra högsta kvalitet. Även silver- och bronsmedalj innebär en produkt av mycket god kvalitet.
”Vi må vara ett ungt varumärke i charkhyllan men våra produktutvecklare är experter på kyckling och har många års erfarenhet av att arbeta med chark, vilket visat sig vara en fantastisk kombination. Vi har fått mycket positiv respons, både av kunder och konsumenter”, säger Anders Ferlin.
Carina Malm