Vegobullar med mos, Pasta Bolognese och Thaigryta är tre veganska nyheter i färdigmatsdisken från VegMe. Ytterligare nyheter är en färsk formbar färs som är glutenfri samt vegansk sriracha-bearnaise.
”Färska färdigrätter omsätter över 700 miljoner och växer med 13 procent årligen vilket visar på en stor efterfrågan som vi gärna vill bemöta. Undersökningar hos vår målgrupp har också visat på en avsaknad av just veganska färdigrätter. Att idag gå till matbutiken för att köpa sig en vegansk färdig lunch eller middag är inte helt enkelt, eftersom utbudet är så pass begränsat. Därför känns det jätteroligt att kunna erbjuda fler alternativ och göra det enklare att äta mer grönt och klimatsmart, även när det ska gå fort”, säger Linda Öhman, Marknadschef på VegMe.
VegMes produkter baseras på sojaprotein från kontrollerade odlingar i Europa. Produktutveckling sker i Smaklabbet på Ingarö och tillagningen i Lindesberg.
Carina Malm