Löfbergs blir säljpartner till amerikanska Humm Kombucha, som brygger sin fermenterade, ekologiska tedryck i Gävle. Till en början består Löfbergs uppdrag av att sälja drycken till svensk dagligvaruhandel, på sikt kan samarbetet utökas till andra områden och marknader i Europa.
För Löfbergs är samarbetet med Humm Kombucha en del av storsatsningen inom det snabbväxande Ready To-segmentet. Tidigare i år bildade Löfbergs ett nytt affärsområde med fokus på On the go-produkter. Planen är att växa både organiskt och genom förvärv.
”Vi lanserar en rad nya, naturliga och smakrika produkter för att möta nya konsumtionsmönster. Inte minst bland yngre, medvetna konsumenter med fokus på välmående och hälsa”, säger Lars Appelqvist, VD på Löfbergs.
Löfbergs sortiment inom Ready To-området består idag av Ice Coffee, Cold Brew och Caffein Water. I januari 2018 förvärvade Löfbergs dessutom SuperBonobo med ett sortiment av rawbars och andra ekologiska mellanmål och snacks.
Humm Kombucha grundades i USA för drygt 20 år sedan och brygger fortfarande sin kombucha enligt ett gammalt familjerecept. Hösten 2017 byggde företaget en produktionsanläggning i Gävle, som servar den europeiska marknaden. Här bryggs kombucha i flera olika smaker. Alla produkter är helt ekologiska.
Carina Malm