Atria investerar 250 miljoner i korvproduktionen

PUBLICERAD: 18 december 2025
UPPDATERAD: 18 december
Atria investerar 250 miljoner i korvproduktionen i fabriken i Sköllersta. Foto: Pressbild

Atria investerar i en ny produktionslinje för korv i fabriken i Sköllersta. Investeringen ska säkerställa tillgången på högkvalitativa korvprodukter för dagligvaruhandeln och foodservice-kunder i Sverige.

Investeringen i Sköllersta på cirka 250 miljoner ersätter gammal produktionsutrustning, förbättrar energieffektiviteten samt ökar produktkvaliteten och leveranssäkerheten. Utbyggnaden och uppgraderingen inleds i december 2025 och slutförs under första kvartalet 2027.

– Vårt mål är att förnya och utöka produktionen av olika typer av korv samt bredda vårt produktsortiment. Samtidigt förbättrar vi avsevärt produktionens energieffektivitet och säkerställer att vi kan möta kundernas och konsumenternas behov långt in i framtiden, säger Jarmo Lindholm, vd för Atria Sverige.

En av Nordens största korvtillverkare
Atria Sverige är en av Nordens största tillverkare av korv med en årsproduktion på över 25 miljoner kilo för bland annat varumärkena Lönneberga, Sibylla, Ridderheims och Lithells.

Investeringen i Sköllersta stöder Atrias TOGETHER 2030-strategi, vars mål bland annat är att växa och optimera kärnverksamheten.

 

Senaste nytt

Greenfood säljer Fresh Produce-verksamheten till Dole Nordic

Greenfood säljer sin grossistverksamhet inom frukt och grönsaker, Fresh Produce, till Dole Nordic AB.
Man shopping vegetables in groceries store
Greenfood säljer Fresh Produce-verksamheten till Dole Nordic

Estrellas julsnacks: Julig nötmix och krämiga Julhjärtan

Estrellas Julhjärtan Cream Cheese gör comeback och en helt ny nötmix med smak av pepparkaka tar plats i julsortimentet.
julnyheter_2025
Estrellas julsnacks: Julig nötmix och krämiga Julhjärtan

Årets Tomteglass från SIA Glass: Glassbåt Polkagris

Årets Tomteglass från SIA Glass är en nostalgitripp i nytt format: Glassbåt Polkagris i flerpack.
Tomteglassbåt Polka.jpg
Årets Tomteglass från SIA Glass: Glassbåt Polkagris

AI och undervattensakustik ska effektivisera tångodlingen

I projektet TAKO undersöks olika metoder som ska göra svensk tångodling mer effektiv och konkurrenskraftig.
Nordic Seafarm
AI och undervattensakustik ska effektivisera tångodlingen

Läs vidare

Greenfood säljer Fresh Produce-verksamheten till Dole Nordic

Greenfood säljer sin grossistverksamhet inom frukt och grönsaker, Fresh Produce, till Dole Nordic AB.
Man shopping vegetables in groceries store
Greenfood säljer Fresh Produce-verksamheten till Dole Nordic

AI och undervattensakustik ska effektivisera tångodlingen

I projektet TAKO undersöks olika metoder som ska göra svensk tångodling mer effektiv och konkurrenskraftig.
Nordic Seafarm
AI och undervattensakustik ska effektivisera tångodlingen

Löfbergs metod återställer naturen vid kaffeodling

Löfbergs hjälper kaffebönder att återställa naturen och skapa mer motståndskraftiga odlingar med en ny metod.
Kajsa-Lisa Ljudén
Löfbergs metod återställer naturen vid kaffeodling

Ny verksamhetsledare för Sweden Food Arena

Cecilia Warrol blir ny verksamhetsledare för Sweden Food Arena. Hon tillträder 12 januari 2026 och efterträder Marie Gidlund.
cecilia-wpv_1200x600_center_center
Ny verksamhetsledare för Sweden Food Arena