
Tetra Pak lanserar solrosprotein, en mångsidig ingrediens som kan användas för nya växtbaserade, funktionella livsmedel och drycker.
Solrosprotein, som är en nyhet i Tetra Paks ingrediensutbud, har en neutral, lätt nötaktig smakprofil och ljus färg, som gör att det kan användas i allt från växtbaserat iskaffe till yoghurt, färdiga proteindrycker, med mera.
Med upp till 50 procent proteinhalt, fiber, vitaminer och antioxidanter lanseras solrosprotein som en möjlighet för producenter att dra nytta av den snabbt växande marknaden för växtbaserad mat och dryck – ett område som förväntas tredubblas till 35,9 miljarder dollar till år 2033 – oavsett om målet är att höja proteininnehållet, förbättra textur eller skapa mer balanserad näring.
”Förnybar och flexibel ingrediens”
– Solrosprotein är en förnybar och flexibel ingrediens som öppnar dörren för nya produktmöjligheter utan att kräva stora förändringar i befintliga produktionslinjer eller produktformuleringar. Genom innovation med solrosprotein bidrar vi till Tetra Paks mål att säkerställa trygg och näringsrik mat globalt, samtidigt som producenter ges möjlighet att bredda sina portföljer med befintlig infrastruktur, attrahera hälsomedvetna konsumenter och ligga steget före marknadstrenderna, säger Ida Svensson, Director Portfolio & Capabilities Food Solutions på Tetra Pak.





