Semper Glutenfritt byter namn till Schär

PUBLICERAD: 17 oktober 2025
UPPDATERAD: 17 oktober
Semper Glutenfritts produkter, bland annat knäckebrödet bakat i Korsnäs, får det nya varumärket Schär. Foto: Pressbild

Semper Glutenfritts produkter blir en del av Dr. Schärs glutenfria portfölj och kommer att säljas under varumärket Schär.

Från och med augusti har Semper Glutenfritts produkter successivt märkts om till Schär i Finland, Danmark och Norge, medan övergången i Sverige påbörjas vecka 42.

– Vi är otroligt glada över att välkomna Sempers glutenfria produkter till Schär-familjen. Det här är ett strategiskt steg som inte bara förstärker vår position i Norden, utan också möjliggör för oss att erbjuda nordiska konsumenter ett ännu bredare och mer innovativt glutenfritt sortiment, vilket kommer att gynna alla som lever glutenfritt, säger Hannes Berger, Global CEO på Dr. Schär.

Det nordiska teamet bakom Sempers glutenfria produkter har gått över till den nya organisationen. Knäckebrödsfabriken i Korsnäs, Dalarna, där glutenfritt knäckebröd bakas traditionellt, kommer att spela en central roll i framtidens produktutveckling för nordiska och internationella marknader.

Glutenfritt knäckebröd
– Knäckebrödsfabriken i Korsnäs är hjärtat av vårt nordiska hantverk och en källa till stor stolthet. Att den nu blir en del av Schärs globala nätverk säkrar dess framtid och ger oss unika möjligheter att dela vårt älskade glutenfria knäckebröd med en ännu större publik internationellt, samtidigt som vi bevarar de nordiska smakpreferenserna och drar nytta av Schärs globala innovationskraft, säger Christopher Bergström, vd för Dr. Schär Nordics.

Sortimentet, som utvecklats med fokus på nordiska smakpreferenser, inkluderar allt från bröd till bakmixer och snacks.

För att fira och markera övergången planeras en pop-up-aktivitet i Stockholm v 42-43 på Sergelgatan 14. Där kommer gäster att få möjlighet att möta det nya varumärket och prova produkterna i sin nya förpackning.

Familjeföretaget Dr. Schär startade 1922 i italienska Sydtyrolen och är idag en global ledare inom glutenfri mat och specialkost. Företaget driver 18 anläggningar i 12 länder och har 1 800 anställda världen över. Produkterna finns tillgängliga i över 100 länder.

Senaste nytt

Mellanmål viktigt för många svenskar

Sex av tio svenskar äter mellanmål flera gånger i veckan eller dagligen, visar en ny undersökning på uppdrag av Ica.
vardagskock
Mellanmål viktigt för många svenskar

Stor efterfrågan på Sveriges första groddade färs

Ahlströms färs av groddade svenska baljväxter serveras idag på skolor och inom äldreomsorgen i över 80 kommuner.
Ekologisk Groddad Baljväxtfärs
Stor efterfrågan på Sveriges första groddade färs

Livsmedelsakademin får ny vd

Livsmedelsakademins nya vd Cecilia Gannedahl kommer närmast från rollen som kommunikationsdirektör på Orkla Sverige.
Cecilia Gannedahl
Livsmedelsakademin får ny vd

Trendrapport: Det här kommer vi att dricka framöver

Päron- och kardemummathai-te och fermenterad ananas är några av de nya dryckestrenderna i Oatlys trendrapport.
FOTR_PRESSBILD_20251014sg
Trendrapport: Det här kommer vi att dricka framöver

Läs vidare

Mellanmål viktigt för många svenskar

Sex av tio svenskar äter mellanmål flera gånger i veckan eller dagligen, visar en ny undersökning på uppdrag av Ica.
vardagskock
Mellanmål viktigt för många svenskar

Livsmedelsakademin får ny vd

Livsmedelsakademins nya vd Cecilia Gannedahl kommer närmast från rollen som kommunikationsdirektör på Orkla Sverige.
Cecilia Gannedahl
Livsmedelsakademin får ny vd

Trendrapport: Det här kommer vi att dricka framöver

Päron- och kardemummathai-te och fermenterad ananas är några av de nya dryckestrenderna i Oatlys trendrapport.
FOTR_PRESSBILD_20251014sg
Trendrapport: Det här kommer vi att dricka framöver

Axfood slopar tråget till Garants kyckling

Axfood fortsätter plastbanta genom att ta bort tråget till hel kyckling under varumärket Garant.
kyckling
Axfood slopar tråget till Garants kyckling