
Lindahls lanserar två laktosfria kvargprodukter med 20 gram protein per bägare. De innehåller både vassleprotein och kaseinprotein.
De nya kvargprodukterna kommer i en 158 grams portionsförpackning och i två olika smaker – Strawberry Sundae och Lemon Cheesecake. De är laktosfria och gjorda på svensk mjölk. Produkterna tillhör Lindahls produktsegment PROTEIN+ som sedan tidigare inkluderar två proteinberikade drycker.
– 2024 presenterade vi vårt nya produktsegment PROTEIN+, vars fokus är produkter med högt proteininnehåll som ger maximal effekt före, under och efter träning. I den starka proteintrend som råder har de blivit väldigt uppskattade och vi är glada över att kunna utöka sortimentet, säger Gabriella Stajduhar, varumärkesansvarig för Lindahls.
”Oslagbar kombo”
De nya produkterna innehåller 50 procent vassleprotein och 50 procent kaseinprotein.
– Kasein och vassle är en oslagbar kombo för muskelåterhämtning. Medan vassle tas upp snabbt av kroppen och blir perfekt påfyllning efter träningen, tas kasein upp långsamt vilket ger en långvarig mättnad, säger Gabriella Stajduhar.
Lindahls lanserar också en kvarg i 900 grams förpackning i smaken jordgubb.
– Protein är ett av våra viktigaste näringsämnen, och våra produkter räknas som fullvärdiga proteinkällor tack vare att de innehåller alla nio essentiella aminosyror i rätt mängd och form. Detta innebär att kroppen kan ta upp dem effektivt, säger Gabriella Stajduhar.