Fler proteinrika produkter från Lindahls

PUBLICERAD: 23 september 2025
UPPDATERAD: 25 september
Lindahls utökar sitt PROTEIN+ sortiment och lanserar även en ny smak på sin kvarg i storförpackning. Foto: Pressbild

Lindahls lanserar två laktosfria kvargprodukter med 20 gram protein per bägare. De innehåller både vassleprotein och kaseinprotein.

De nya kvargprodukterna kommer i en 158 grams portionsförpackning och i två olika smaker – Strawberry Sundae och Lemon Cheesecake. De är laktosfria och gjorda på svensk mjölk. Produkterna tillhör Lindahls produktsegment PROTEIN+ som sedan tidigare inkluderar två proteinberikade drycker.

– 2024 presenterade vi vårt nya produktsegment PROTEIN+, vars fokus är produkter med högt proteininnehåll som ger maximal effekt före, under och efter träning. I den starka proteintrend som råder har de blivit väldigt uppskattade och vi är glada över att kunna utöka sortimentet, säger Gabriella Stajduhar, varumärkesansvarig för Lindahls.

”Oslagbar kombo”
De nya produkterna innehåller 50 procent vassleprotein och 50 procent kaseinprotein.

– Kasein och vassle är en oslagbar kombo för muskelåterhämtning. Medan vassle tas upp snabbt av kroppen och blir perfekt påfyllning efter träningen, tas kasein upp långsamt vilket ger en långvarig mättnad, säger Gabriella Stajduhar.

Lindahls lanserar också en kvarg i 900 grams förpackning i smaken jordgubb.

– Protein är ett av våra viktigaste näringsämnen, och våra produkter räknas som fullvärdiga proteinkällor tack vare att de innehåller alla nio essentiella aminosyror i rätt mängd och form. Detta innebär att kroppen kan ta upp dem effektivt, säger Gabriella Stajduhar.

Senaste nytt

Go Organic Award 2025: Chark, bulgur och krossade tomater

Protos, Good Grains och Kung Markatta är finalister till Kravs utmärkelse Go Organic Award 2025.
Go Organic Award Web_2025_Krav.se
Go Organic Award 2025: Chark, bulgur och krossade tomater

Wasa lanserar proteinberikat knäckebröd

Wasas senaste knäckebrödstillskott Protein+ innehåller 20 gram växtbaserat protein per 100 gram.
DX-Wasa_Protein-Plus_200g_NC_3030062537
Wasa lanserar proteinberikat knäckebröd

CHARM-fabrikens foodlab invigt

På CHARM-fabrikens foodlab i Älvsbyn får livsmedelsföretag i Norrbotten möjlighet att utveckla framtidens hållbara mat.
Guilherme Chavez, Sara Thulin, Pia Karlsson, Ylva Björngap
CHARM-fabrikens foodlab invigt

Var tredje kommun saknar beredskapsplan för offentlig mat

Fler kommuner än tidigare har en plan för att upprätthålla offentliga måltider vid kriser – men var tredje kommun saknar fortfarande en beredskapsplan.
elever_buffe_fotoMATtanken
Var tredje kommun saknar beredskapsplan för offentlig mat

Läs vidare

Wasa lanserar proteinberikat knäckebröd

Wasas senaste knäckebrödstillskott Protein+ innehåller 20 gram växtbaserat protein per 100 gram.
DX-Wasa_Protein-Plus_200g_NC_3030062537
Wasa lanserar proteinberikat knäckebröd

Garant lanserar färskkorv inom Nöt & Grönt-sortimentet

Garant lanserar hybridkorven Nöt & Grönt Färskkorv Kabanoss med hälften nötkött och hälften grönsaker.
hybridkorv
Garant lanserar färskkorv inom Nöt & Grönt-sortimentet

Spritsiga smakupplevelser från Salakis

Skånemejerier lanserar tre nya laktosfria Kefir-produkter under varumärket Salakis.
Salakis-kefir_produktnyheter
Spritsiga smakupplevelser från Salakis

Oddlygood lanserar gurtar med mindre socker

Oddlygood nya gurtar innehåll mindre socker, mer frukt och utan artificiella sötningsmedel.
OG_Blueberry&Banana_Mango&Peach_Lowres[8]
Oddlygood lanserar gurtar med mindre socker