Schweiziska livsmedelskedjan Migros lanserar DUG

PUBLICERAD: 16 januari 2023
UPPDATERAD: 21 februari


Från och med mars 2023 inleder Migros försäljningen av Veg of Lunds potatisdryck DUG i Schweiz. Migros är Schweiz största livsmedelskedja och har inför lanseringen lagt en order på tre varianter av den växtbaserade drycken till ett ordervärde om cirka 59 000 euro.

Migros är Schweiz största livsmedelskedja med sammanlagt 626 matbutiker i landet. Majoriteten av dessa butiker kommer att sälja DUG från och med mars 2023.

”Det är mycket glädjande att Migros väljer att lansera DUG. De har en stark marknadsposition i Schweiz och att vår dryck kommer att säljas i 486 av deras butiker betyder att vi har en stor möjlighet att nå många nya konsumenter. Vi bedömer att de tre länderna Tyskland, Österrike och Schweiz, tillsammans DACH, kan bli ett bra komplement till våra etablerade marknader Sverige och Storbritannien”, säger Fredrik Carling, verkställande direktör på Veg of Lund.

Veg of Lund har nyligen startat produktion vid en kontraktstillverkare i norra Tyskland som kan leverera till marknader i norra Europa.

”Med Migros följer vi vår strategi att lansera med ledande, kvalitativa aktörer som positionerar Veg of Lunds produkter som del i nästa generation växtbaserade livsmedel. Med en framgångsrik lansering finns förutsättningar för fler ordrar. Den breda och betydande lansering som planeras av Migros vittnar om DUG-konceptets relevans och möjligheter och stärker vår satsning på internationell expansion”, säger Fredrik Carling.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Anamma vill knuffa köttätare i en grönare riktning

Anamma lanserar köttavdraget, som innebär att den som har köpt kött kan använda kvittot för att få ett avdrag på vegoprodukter.
Köttavdraget

Fermentering ska ge nya hållbara råvaror

Greenfood och Tekinn undersöker hur svinn och rester kan omvandlas till ätbara råvaror med hjälp av fermentering.
8ebf740ccd2aa56f_org

Axfood förvärvar hela City Gross

Bergendahlskoncernen säljer resten av City Gross till Axfood. Köpeskillingen uppgår till 2 miljarder kronor.
803c6e3f4e727c16_org

Atria minskar sitt matsvinn med Matmissionen

Atria har tecknat ett donatoravtal med Matmissionen. Genom samarbetet kan Atria minska sitt matsvinn och samtidigt stödja Matmissionens arbete.
Matmissionen i Jakobsberg öppnar i april 2020.