Stor ökning för Picadelis salladsbarer

PUBLICERAD: 12 januari 2023
UPPDATERAD: 21 februari


Under 2022 plockades 20 miljoner sallader ihop i Picadelis 960 svenska salladsbarer. Omsättningen ökade markant och landade nära dubbelt så högt som 2021.

Under 2022 såldes 9 000 ton plocksallad i Picadelis svenska salladsbarer. En av storsäljarna är proteinrika strips i olika tappningar, det är den växtbaserade proteinkälla som det säljs absolut mest av i salladsbarerna och under året såldes 124 659 kilo strips.

Picadeli startade sin första salladsbar 2009 och finns idag i 960 svenska butiker. Trots att omsättningen fördubblades det senaste året tror Picadelis VD David von Laskowski att försäljningen av plocksallad kommer att öka ännu mer under 2023:

”Trots att pandemin påverkade vår försäljning under första kvartalet, så lägger vi ett succéår till handlingarna och vi tror att behovet kommer att öka under 2023. Allt färre kommer att ha råd med rekommenderat intag av grönsaker, och då är det ännu viktigare att vi finns där med prisvärda och hälsosamma alternativ – till lunch, middag eller som nyttig snabbmat till folk på språng.”

”Under 2022 lät vi genomföra en stor undersökning kring matvanor. Den visade att majoriteten av befolkningen inte äter tillräckligt hälsosamt. Var tredje familj angav att de inte hade råd att äta den rekommenderade mängden frukt och grönt och 40 procent av de svarande skulle äta mer grönsaker om det var billigare. Eftersom priserna har ökat lavinartat sedan vi genomförde undersökningen har andelen som inte har råd troligtvis ökat. Vi har en viktig uppgift 2023”, säger David von Laskowski.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Ica minskar utsläppen från sina sjötransporter med 80 procent

Ica Sverige har slutit avtal om transport av cirka 1 800 containrar årligen genom Maersks sjötransportlösning ”ECO Delivery Ocean”.
emma lindström

Felix lanserar hybridköttbulle med ärta och nötfärs

I Fellix nya hybridköttbulle har hälften av nötköttet ersatts med ärtprotein.
artikel-felix-notkottbulle-arta-potatis-brunsas-1600x1000

Paulig investerar i Tex Mex- och snacksproduktion i Spanien

Paulig investerar 42 miljoner euro i en ny fabrik för snacksproduktion i Spanien.
paulig

Kött- och Charkuteriföretagen förstärker organisationen

Kött- och Charkuteriföretagen utökar organisationen med en hållbarhetsansvarig och en kommunikationsansvarig.
kött o chark