Cecilia Kocken blir ny VD för Arla Sverige

PUBLICERAD: 9 december 2022
UPPDATERAD: 21 februari

Cecilia Kocken, tillträdande VD för Arla Sverige. Foto: Arla

Cecilia Kocken, nuvarande chef för Arlas globala foodservice-verksamhet, efterträder Kai Gyllström som VD för Arla Sverige från och med den 1 april 2023.

Under sin tid som chef för Arlas globala foodservice-verksamhet har Cecilia Kocken skapat ett globalt team som har utvecklat foodservice-sektorn. Dessförinnan var hon chef för området mjölk, yoghurt och mjölkbaserade drycker inom Arla Sverige. Innan kom till Arla hade Cecilia Kocken ledande befattningar på Procter & Gamble i tolv år.

”Jag är glad att Cecilia återvänder till den svenska marknaden. Arla är en viktig och respekterad verksamhet i Sverige. Cecilias erfarenhet av att driva affärer, bygga varumärken och utveckla foodservice-verksamheten globalt, i kombination med förmågan att leda och engagemanget för att driva tillväxt genom innovation, gjorde henne till det idealiska valet att efterträda Kai Gyllström. Rekryteringen är ett bevis på att det finns många duktiga ledare inom Arla och jag ser fram mot att arbeta med Cecilia i hennes nya roll som VD”, säger Arlas Europachef Peter Giørtz-Carlsen.

Processen för att hitta Cecilia Kockens efterträdare har startat. Kai Gyllström lämnar Arla Sverige den 30 april för att säkerställa en smidig övergång. Han flyttar tillbaka till Finland för att bli koncernchef för det finska börsnoterade livsmedelsföretaget Atria.

Senaste nytt

Easy to Use - Reumatikerförbundet lanserar märkning för lättöppnade produkter

Förpackningarnas öppningsbarhet, men även hanterbarhet, är frågor som stötts och blötts under alla år, egentligen ända sedan konsumentförpackningar såg dagen ljus i mitten på 1900-talet. Svåröppnat har alltid varit ett gångbart ord och så är det i många fall fortfarande. Nu lanserar Reumatikerförbundet en produktmärkning för förpackningar och produkter som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ny trågförseglare för stora volymer från Ishida bygger på smart intelligens

Ishida Europe har introducerat en ny trågförslutare för livsmedelsindustrin, QX-800 som ger ökad kapacitet och hanterar prestanda- och effektivitetsutmaningar för trågförslutningsapplikationer. Den bygger på smart intelligens och har en kompakt design.
QX 800 close up shot of gripper arms with pots of fruitx

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx