Convini investerar 150 miljoner i ett nytt logistikcenter

PUBLICERAD: 26 oktober 2022
UPPDATERAD: 21 februari

Convini investerar cirka 150 miljoner i det nya logistikcentret med beräknad byggstart årsskiftet 2022/2023. I början av 2024 beräknas Convini kunna flytta den nuvarande lagerverksamheten från Solna och Sollentuna till den nya fastigheten i Upplands Väsby.

Convini investerar cirka 150 miljoner kronor i ett nytt logistikcenter i Upplands Väsby utanför Stockholm. En driftscentral på cirka 6 000 kvm ska säkerställa en effektiv och hållbar lagerhållning och logistik för fortsatt expansion. 

Convini som är Europas marknadsledande leverantör av obemannade måltidsbutiker och kaffelösningar på arbetsplatser, har fördubblat sin omsättning sedan 2018. Med sikte på att bli ett miljardbolag ökar Convini nu expansionstakten genom att investera cirka 150 miljoner kronor i ett nytt logistikcenter i Upplands Väsby utanför Stockholm.

”Detta är ett stort och viktigt steg för vår fortsatta tillväxtplan. Vi har växt ur våra befintliga lokaler och med vårt nya skräddarsydda logistikcenter kan vi säkerställa kapaciteten och fortsatt effektivisera både lager och logistik. Detta blir ett stort lyft för hela vår verksamhet och särskilt våra medarbetare inom serviceorganisationen”, säger Mats Palmquist, VD på Convini.

Den höga tillväxttakten och den nya logistikcentralen innebär att Convini kommer att öka antalet anställda i takt med företagets utveckling de kommande åren.

”Vi vill vara en förebild som arbetsplats och med vår nya driftcentral kan vi erbjuda våra medarbetare en ännu bättre arbetsmiljö i såväl lager och plockning som fordonshantering. I kontorsdelen satsar vi också mycket på sociala ytor med eget gym och baristacenter”, säger Mats Palmquist.

Tillsammans med fastighetsbolaget Evolv planeras nu för lager och kontor i Bredden, Upplands Väsby, nära E4 och E18. I byggnaden på cirka 6 000 kvm planeras för lagerhållning, kylrum, frysrum samt kontor med kaffeakademi och gym. Byggnaden kommer att miljöcertifieras med fokus på mer energisnål utrustning, väl utbyggd elbilsladdning och egen solcellsanläggning på taket.

”Vårt fokus på utveckling av fastigheter för last-mile-logistik fortsätter och vi är stolta över att inleda ett spännande samarbete med Convini. Vi ser fram emot att sätta spaden i backen för en av Sveriges modernaste terminaler för citynära kyl- och fryslogistik”, säger Viktor Tennström, Head of Asset Management på Evolv.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Ihållande lågpristrend och hårdnande EMV-konkurrens

En stark efterfrågan på lågprisalternativ och EMV är de konsumenttrender som just nu påverkar den svenska livsmedelsproduktionen allra mest.
Carl Eckerdal_kundvagnar_pengar_Livsmedelsforetagen

Stor minskning av tillsatt socker i läsk

Dryckesbranschen har minskat det tillsatta sockret i läsksortimentet med 28 procent på fyra år.
Sveriges_Bryggerier_sockerreduktion_900209858

CandyKing presenterar vårens lösgodisnyheter

CandyKings vårnyheter består av sex nya lösgodisbitar, bland annat Center i en ny modern twist och Salta Diamanter.
CK_Vårnyheter_LU_Liggande

Atria köper Gooh av Lantmännen Cerealia

Lantmännen Cerealia avyttrar affärsområdet färdigrätter med varumärket Gooh.
Gooh! Vego samligsbild_Print 3500x2623