Sevan utnämnt till Gasellföretag för tredje gången

PUBLICERAD: 20 oktober 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Sevans producerande bolag, Sevan Hummus Factory i Rosersberg, har blivit utnämnt till Gasellföretag 2022 av Dagens Industri. Det blir tredje gången som Sevan-koncernen får utmärkelsen. Koncernens omsättning har vuxit till närmare en halv miljard kronor och bolagen sysselsätter idag fler än 50 anställda med ursprung från över 20 olika länder.

Sevans vision är att, genom möten över maten, bidra till ett samhälle där alla känner sig välkomna till bords. På fabriken i Rosersberg arbetar 17 anställda, varav fyra började som Jobbsprångare.

”Det är tack vare teamets mod, envishet och oklanderliga tillit som vi kunnat växa lönsamt och med kvalitet. Trots år som har präglats av pandemi, hårt ansträngda logistikflöden och knivskarp konkurrens är vi ett av Sveriges snabbast växande bolag tack vare vår grundläggande övertygelse om att det vi gör är meningsfullt”, säger Elin Ingves Pyk, VD på Sevan.

Under den snabba tillväxtresan har det varit kritiskt att hitta rätt kompetens, där Sevan bland annat har samarbetat med både Jobbsprånget, ett initiativ som matchar nyanlända akademiker med företag och Nystartsjobb, för den som varit borta från arbetslivet en längre tid, via Arbetsförmedlingen.

”Vi på Sevan är uppfyllda av tanken att mat förenar och det har varit avgörande att anställa medarbetare som är modiga, nyfikna och älskar mat. De senaste åren har vi välkomnat närmare 20 praktikanter i vad som varit deras första riktiga möte med den svenska arbetsmarknaden och flera av dem har erbjudits anställning efter avslutad praktik”, fortsätter Elin Ingves Pyk.

Varje år uppmärksammar Dagens Industri Sveriges mest framgångsrika och snabbast växande företag. Gasellundersökningen rankar Sveriges mest framgångsrika företag i 21 län och bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag.

Ett Gasellföretag har:

  • En nettoomsättning som överstiger 10 miljoner kronor, enligt den senaste årsredovisningen
  • Minst tio anställda, enligt den senaste årsredovisningen
  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i den fyraåriga undersökningsperioden
  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
  • Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren
  • I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
  • Sunda finanser

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado